FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trapattoni podnio ostavku

LISABON, 31. svibnja 2005. (Hina) - Legendarni talijanski nogometnistručnjak Giovanni Trapattoni (66) podnio je ostavku u lisabonskojBenfici, tek nekoliko tjedana nakon što je pod njegovim vodstvommomčad s Luza osvojili prvi portugalski naslov prvaka u posljednjih 11godina.
LISABON, 31. svibnja 2005. (Hina) - Legendarni talijanski nogometni stručnjak Giovanni Trapattoni (66) podnio je ostavku u lisabonskoj Benfici, tek nekoliko tjedana nakon što je pod njegovim vodstvom momčad s Luza osvojili prvi portugalski naslov prvaka u posljednjih 11 godina.

"Obavio sam posao na Luzu. Benfica je osvojila prvo mjesto, a ja se vraćam u Italiju kako bi što više vremena proveo u obitelji i s prijateljima," kazao je Trapattoni, koji u trenerskoj karijeri ima više od 20 trofeja.

Vodio je najmoćnije talijanske klubove Juventus, Milan i Inter, a neko vrijeme Cagliari, Fiorentinu i talijansku reprezentaciju. Na klupi torinske "Stare dame" osvojio je šest naslova prvaka, dva talijanska Kupa, Kup prvaka, te dva Kupa UEFA. S Interom je osvojio Scudetto i Kup UEFA. Izvan domovine okušao se u Bayern Munchenu i Benfici i obje je momčadi odveo do naslova prvaka.

Najveći konkurenti za preuzimanje Benfice su bivši trener Real Madrida i Benfice, Jose Antonio Camacho, tvorac pobjedničke momčadi Lyona, Paul Le Guen, te bivši strateg Ajaxa, Ronald Koeman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙