FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet srednje gustoće, bez duljih zastoja

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Promet je srednje gustoće i navećini cesta teče bez duljih zastoja, a kraći zastoji mogu seočekivati na mjestima gdje su u tijeku radovi na obnovi kolnika, te uvećim gradskim središtima, izvijestio je HAK.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Promet je srednje gustoće i na većini cesta teče bez duljih zastoja, a kraći zastoji mogu se očekivati na mjestima gdje su u tijeku radovi na obnovi kolnika, te u većim gradskim središtima, izvijestio je HAK.

Mokrih su kolnika ceste u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Istri i Kvarneru.

Zbog radova na autocesti A6 Rijeka-Zagreb dionicom Ravna Gora-Delnice prema Zagrebu vozi se jednim trakom autoceste, dok je promet prema Rijeci preusmjeren na staru cestu kroz Kupjak. Završetak radova predviđen je za 1. lipnja.

Usporeno se vozi na mostu Bajer, također zbog radova. U 18 sati počinju radovi miniranja zbog izgradnje južne cijevi tunela Čardak, pa će promet od tunela Javorova Kosa do tunela Čardak biti obustavljen na 15 minuta. HAK upozorava i na jak vjetar na dionici Kikovica-tunel Tuhobić.

Dionicom Vrpolje-Dugopolje autoceste A1 Zagreb-Split od 345. do 349. kilometra u smjeru Splita, te između vijadukta Podgređe i odmorišta Kozjak duž dva kilometra u oba smjera vozi se jednim trakom zbog radova.

Također zbog radova, benzinska stanica (OMV) na odmorištu Nadin jug, bit će zatvorena do 4. lipnja u vremenu od 7 do 19 sati. Zatvoren je i preticajni trak u smjeru Zagreba na području Ogulina od 79. do 77. kilometra.

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan, danas do 19 sati zbog radova u tunelu Vrtlinovec, te na mostu Drava, smjer Goričan-Varaždin do 15 sati, prometuje se usporeno.

Na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Županja, te na Zagrebačkoj obilaznici još su u tijeku brojni radovi, pa se očekuju duži zastoji u vrijeme pojačanog prometa.

Zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Ivanić Grad na spomenutoj autocesti izlaz iz smjera Zagreba za Ivanić Grad premješten je dva kilometra prije i postavljena je privremena signalizacija. Oni koji idu iz Ivanić Grada prema Slavonskom Brodu na autocestu se uključuju u Popovači, dok se za smjer Zagreb mogu nesmetano uključiti u čvoru Ivanić Grad. Takav način prometovanja bit će na snazi do 30. lipnja.

Do 15. lipnja za sav je promet zbog obnove kolnika zatvorena dionica ceste D517 kroz Beli Manastir, a prometuje se označenim obilaznim smjerom.

Također do 15. lipnja, za sav je promet zatvoren dio Podravske magistrale Lozan-Virovitica. Za tranzitni teretni promet na relacijama Osijek-Zagreb i Osijek-Varaždin HAK savjetuje autoceste.

Zbog radova miniranja će se, do 14. lipnja, svaki dan od 8 do 19 sati, zatvarati D56 na dionici Kašić-Smilčić, a promet će se propuštati svakog punog sata po 15 minuta.

HAK upozorava na moguće odrone zemlje i kamenja na cestama kroz gorje, posebice na staroj cesti kroz Gorski kotar, te na D1 (Ličkoj magistrali), kao i duž Jadranske magistrale.

Povremeno je pojačan ulaz teretnih motornih vozila na graničnom prijelazu Macelj i izlaz na Bregani. Ostalim graničnim prijelazima prometuje se bez duljih čekanja.

Trajekti plove redovito, prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙