FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 31. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 31. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB -Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na zagrebačkom groblju Mirogoju jučer je karavana "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara diljem Hrvatske" završila petodnevni obilazak hrvatskih krajeva i spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu. Branitelji, sudionici karavane, kod Središnjeg križa odali su počast svim poginulima za domovinu, a zatim su obišli grob predsjednika dr. Franje Tuđmana. Hrvatski branitelji osobnim su automobilima obišli na stotine gradova i mjesta vezanih uz Domovinski rat i u njima spomen obilježja i groblja, te zapalilo oko tisuću svijeća i odalo počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

ZAGREB - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je jučer da je od ravnatelja zadarske Hitne medicinske pomoći zatražio očitovanje o okolnostima smrti 50-godišnjeg Zadranina, koji je jučer umro zbog nedolaska ekipe Hitne pomoći na teniskom terenu gdje mu je pozlilo. Do Hitne pomoći nije se moglo doći jer joj je telefonska linija bila u kvaru.

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva poduzet će određene mjere kako bi otkupilo viškove mlijeka na tržištu, pri čemu će se dio mlijeka preraditi u mlijeko u prahu, a dio u maslac, istaknuo je jučer ministar poljoprivrede Petar Čobanković nakon sastanka s predstavnicima otkupljivača mlijeka. Država će subvencionirati preradu tih viškova u neke druge proizvode, kazao je ministar najavljujući za srijedu sastanak predstavnika mliječne industrije.

SLAVONSKI BROD - Knjiga dokumenata "Partizanska i komunistička represija i zločini u Hrvatskoj 1944. - 1946." predstavljena je sinoć javnosti u Slavonskome Brodu. Riječ je o zbirci izvornih dokumenata iz toga razdoblja koje su tijekom višegodišnjeg znanstvenog rada prikupila četvorica autora, a ove godine objavila Podružnica za povijest Slavonije , Srijema i Baranje Hrvatskog instituta za povijest. Knjigu su priredili su Zdravko Dizdar, Vladimir Geiger, Milan Pojić i Mate Rupić.

ZAGREB - Svjetski dan nepušenja, koji se na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije obilježava 31. svibnja, ove će se godine u Hrvatskoj održati pod motom "Zdravstveni djelatnici i suzbijanje pušenja". Pušenje je glavni izbježivi čimbenik rizika nastanka niza bolesti, koje su uzrok prijevremenog umiranja. U Hrvatskoj od bolesti vezanih za pušenje umire godišnje 12.000 do 14.000 osoba, a pušači u prosjeku žive 10 godina kraće od nepušača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙