FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Chirac obznanit će u utorak svoju odluku o vladi

PARIZ, 30. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac objavit će u utorak "svoje odluke o budućnosti vlade", a zatimće se tijekom večeri obratiti Francuzima putem televizije, priopćilaje u ponedjeljak Elizejska palača.
PARIZ, 30. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac objavit će u utorak "svoje odluke o budućnosti vlade", a zatim će se tijekom večeri obratiti Francuzima putem televizije, priopćila je u ponedjeljak Elizejska palača.

Jean-Pierre Raffarin, predsjednik vlade od svibnja 2002., pripremao se u ponedjeljak da napusti premijersku dužnost nakon izrazite pobjede protivnika europskog ustava na referendumu, ali nema nikakvih naznaka tko bi mogao biti njegov nasljednik.

Uz Raffarina, Chirac je u ponedjeljak primio više čelnika vladajuće većine, među kojima se neki smatraju mogućim kandidatima za premijera, napose predsjednik UMP-a Nicolas Sarkozy, ministri unutarnjih poslova Dominique de Villepin, obrane Michele Alliot-Marie, zdravstva Philippe Douste-Blazy, socijalnog jedinstva Jean-Louis Borloo, kao i predsjednik Narodne skupštine Jean-Louis Debre.

Chirac je unaprijed bio odbacio svaku zamisao o ostavci ukoliko pobijede protivnici ustava. No u nedjelju navečer je izjavio da kani odgovoriti na "zabrinutost i očekivanja Francuza dajući novi i snažan poticaj radu vlade".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙