FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 29. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 29. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

BEGOVO RAZDOLJE - Znanstveni skup pod nazivom Nacionalne manjine i regionalna suradnja, što se od četvrtka 26. svibnja održavao u Begovom Razdolju kod Mrkoplja, završio je danas, a u njegovu radu sudjelovali su znanstvenici iz Njemačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore te Makedonije. Organizatori skupa su Fakultet političkih znanosti iz Zagreba u suradnji s Centrom za međunarodne studije Zagreb i Savjetom za nacionalne manjine Republike Hrvatske, te uz financijsku pomoć Zaklade Friedrich Ebert i Savjeta za nacionalne manjine RH.

DUBROVNIK - U dubrovačkome hotelu Excelsior u subotu navečer završio je 40. svjetski kongres agencija za praćenje i analizu medijskih objava FIBEPA. Kongres je u protekla četiri dana okupio vodeće stručnjake kako bi u nekoliko radionica utvrdili nove standarde u analizi medijskih objava te praćenju medija, posebice kad je riječ o mogućnostima koje pruža internet te ostali načini prijenosa podataka. Na skupštini FIBEPA-e prihvaćeno je članstvo sedam novih agencija iz Argentine, Grčke, Portugala, Irske, Španjolske, Meksika i Slovačke.

ZAGREB - Nakon produženog vikenda iz smjera juga danas je do 20 sati kroz naplatne kućice Lučko prošlo 24.000 vozila, dok običnim danom istim putem prođe prosječno 13.000 vozila, doznaje se u sektoru naplate Lučko. Intezitet prometa počeo je jačati od 11 sati pa se oko podneva formirala kolona duga kilometar i pol u kojoj se na plaćanje cestarine čekalo po desetak minuta. Slična situacija ponovila se nakon 19 sati pa je i dalje otvoreno 11 izlaza i jedan ulaz. Kroz naplatne kućice u jednom satu prema Zagrebu prolazi između 2.000 i 2.200 vozila.

DUBROVNIK - Dodjelom nagrada večeras je u Dubrovniku završen 3. Međunarodni Dubrovnik Film Festival. Najboljim cjelovečernjim filmom proglašen je britanski film Zaleđena redateljice Juliet McKeon, najboljim dokumentarnim hrvatski film Sve pet redateljice Dane Budisavljević, dok je za najbolji kratki film proglašen Phaid iz SAD-a autora Chrisa Freya. Nagrada publike pripala je makedonskom filmu Velika voda redatelja Iva Trajkova, a za najboljeg redatelja proglašen je Poljak Ryszard Brylski, redatelj filma Zurek. Najbolji scenarij je iz filma Oprosti za kung-fu redatelja Ognjena Sviličića, a nagrada je dodijeljena i hrvatskom autoru Mili Rupčiću za prijedlog scenarija Američki prevoditelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙