FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udinese u Ligi prvaka, drama na začelju

RIM, 29. svibnja 2005. (Hina) - Pored novog talijanskog nogometnogprvaka Juventusa, doprvaka Milana, te Intera na trećem mjestu, plasmanu Ligu prvaka osigurao je i Udinese.
RIM, 29. svibnja 2005. (Hina) - Pored novog talijanskog nogometnog prvaka Juventusa, doprvaka Milana, te Intera na trećem mjestu, plasman u Ligu prvaka osigurao je i Udinese.

U susretu posljednjeg kola Udinese je pred svojim navijačima remiziralo s Milanom (1:1), a kako je bez pobjednika završio i susret Bologna - Sampdoria, četvrto mjesto pripalo je momčadi iz Udina. U Kup UEFA će Sampa, Palermo, te Roma kao finalist talijanskog Kupa.

Mjesto u elitnom razredu izgubili su Atalanta i Brescia, dok će o trećem putniku u Serie B odlučiti majstorica Bologne i Parme. Fiorentina se pred 40.000 navijača spasila pobjedom protiv Brescie (3:0), baš kao i Siena trijumfom protiv Atalante (2:1).

"Zaslužili smo igrati s najboljima. Ove sezone smo u nekoliko susreta teško pokradeni i zbog toga smo skoro ispali iz lige," kazao je trener momčadi iz Firenze, Dino Zoff.

Najbolji strijelac Lige je napadač Livorna, Cristiano Lucarelli koji je postigao 24 pogotka. Drugi je bio Alberto Gilardino (Parma) s pogotkom manje, a treći napadač Rome Vincenzo Montella (21).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙