FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 27. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 27. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Zagrebačko općinsko državno odvjetništvo zatražilo je novo saslušanje bivšeg ravnatelja Obavještajne agencije (OA) Damira Lončarića, koji bi pred istražnim sucem ponovno trebao iznijeti svoje spoznaje o krivotvorenoj putovnici za Antu Gotovinu. Za krivotvorenje putovnica najtraženijim hrvatskim bjeguncima policija tereti Franju Katavića, koji je, kako tvrde, sve napravio na poticaj umirovljenog policajca Saliha Fazlića i odvjetnika Marijana Pedišića. Uz Lončarićevo ponovno saslušanje tužilaštvo je od suda danas zatražilo da se Katavića još mjesec dana zadrži u pritvoru, iz kojeg bi trebao izaći 28. svibnja. Istražni sudac Zdenko Posavec Hini je potvrdio da će Kataviću produljiti pritvor, dok će o ponovnom Lončarićevom saslušanju odlučiti sljedeći tjedan.

ZAGREB - Saborski Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina zatražio je od Ministarstva pravosuđa da ga izvijesti zašto ni nakon isteka zakonskog roka Hrvoju Petraču, nepravomoćno osuđenom za sudjelovanje u prošlogodišnjoj otmici sina generala Vladimira Zagorca, nije dostavljena presuda kako bi se na nju mogao žaliti. Odbor je zaprimio dopis odvjetničkog ureda Marijana Pedišića, Petračevog odvjetnika, u kojemu se navodi da Petraču nije dostavljena nepravomoćna presuda zagrebačkog Županijskog suda, izrečena 25. veljače, iako je zakonski rok za dostavljanje presude 45 dana. Predsjednik Odbora Furio Radin potvrdio je da je Odbor postupio po Pedišićevu dopisu te se prije četiri dana obratio Ministarstvu pravosuđa da ga izvijesti o razlozima nedostavljanja presude.

SINJ - U sklopu petodnevne karavane "Da se ne zaboravi - 2.500 kilometara diljem Hrvatske", u organizaciji Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika "Podravke", danas poslijepodne karavana je stigla u Sinj, gdje su je dočekali predstavnici Grada, braniteljskih udruga i Svetišta Gospe Sinjske. Članovi karavane kod spomenika palim braniteljima cetinskog kraja u središtu Sinja položili su vijenac i zapalili svijeće, a sutra nastavljaju put za Knin. Krajnji cilj karavane je Vukovar. Automobili kojima branitelji putuju okićeni su slikama odbjeglog generala Ante Gotovine, što kod Sinjana nije izazvalo posebnu pozornost.

ZADAR - Nepoznati počinitelji tijekom prošle ili pretprošle noći oštetili su 28 križeva na 42 grobnice na Gradskom groblju u Zadru. Drveni su križevi izvrnuti, a kameni i betonski slomljeni, čime je počinjeno kažnjivo djelo povrede mira pokojnika. Djelatnici Gradskog groblja jutros su o tome izvijestili Policijsku upravu zadarsku. Djelatnici PU zadarske obavili su očevid i tragaju za počiniteljima, a glasnogovornica PU Sandra Poljak Jurinčić kaže da pri oštećivanju nije bilo nekog pravila.

RIJEKA - Davor Mance (65) iz Rijeke ubijen je danas nožem u Ulici Branimira Markovića, ispred zgrade s kućnim brojem 7, izvijestila je poslijepodne Policijska uprava primorsko-goranska. Dojava policiji stigla je u 15,30 sati, a istragom je utvrđeno da je Mancea ubio Đino Kosorić (39) koji je i uhićen.

DUBROVNIK - U prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 16 sati na predjelu Veliki žali na dubrovačkom primorju, na državnoj cesti D8, poginuo je motociklist Stefano Sceonzini, talijanski državljanin, priopćeno je iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. On je upravljao motociklom iz smjera Dubrovnika i najvjerojatnije zbog skliskog kolnika i neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom, pao na kolnik i na mjestu poginuo, navodi policija.

SLAVONSKI BROD - Jedna je osoba poginula, a tri su ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se danas oko 11 sati dogodila na autocesti Zagreb - Lipovac nedaleko od Slavonskoga Broda. Nesreća se dogodila kada je vozač "peugota 206", bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, vozeći iz smjera Zagreba prema Lipovcu, iz još neutvrđenih razloga vozilom udario u središnju zaštitnu ogradu i probio ju. Automobil se zapalio, a za sada neidentificirana osoba, najvjerojatnije suvozačica, poginula je i izgorjela. Još dvoje putnika i vozač zadobili su ozljede i opekline. Neslužbeno se doznaje da su unesrećeni članovi glumačke skupine. Među njima ima i državljana BiH te Srbije i Crne Gore.

t

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙