FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 26. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 26. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) priopćio je da je premijeru Ivi Sanaderu poslao pismo sa zahtjevom da preispita odgovornost državnih dužnosnika na području rada i zapošljavanja, među kojima i ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića. Za Vukelića kažu da je odgovoran za stanje u Upravi za rad i tržište rada, neprovođenje obveza koje se odnose na zapošljavanje, zanemarivanje obveza prema socijalnim partnerima, te nemaran odnos prema preuzetim obvezama vezanim uz zahtjev da se raspravi proširenje kolektivnih ugovora na sve zaposlene u pojedinim granama. U pismu SSSH traži se preispitivanje odgovornosti i državne tajnice Ministarstva gospodarstva Vere Babić i ravnateljice Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Zrinke Blažević.

ZAGREB - Svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali za svetkovinu Tijelova predvodio je danas nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić. Govoreći o važnosti današnjeg blagdana i ustanovljenju euharistije, kardinal Josip Bozanić podsjetio je da je euharistija utemeljena prije 2000 godina na Golgoti, a to čini i danas darujući nam svakodnevno svoje tijelo i krv, istinsku anđeosku hranu. Ističući važnost euharistije, rekao je da je ona čudesni dar povjeren našoj slobodnoj volji. Govoreći o današnjem vremenu i važnosti euharistije u njemu, istaknuo je da su tim sakramentom dosad udaljene etničke skupine, kulture i narodi pozvani na uzajamnost.

ZAGREB - U protekla 24 sata na području zagrebačke Policijske uprave počinjena su 44 kažnjiva djela - jedan je počinitelj uhvaćen na djelu, dogodio se jedan pokušaj ubojstva, pet razbojstava, 11 teških krađa provaljivanjem, 17 krađa, tri džepne krađe i pet ostalih kažnjivih djela. Policija je obavila očevid 66 prometnih nesreća. U osam nesreća deset je osoba lakše ozlijeđeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙