FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liga prvaka: talijanski tisak o utakmici

RIM, 26. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Milan je zaslužio naslov, bilismo bolji cijelu utakmicu i zaslužili naslov, što se ne može reći zaLiverpool, kazao je za agenciju ANSU talijanski premijer i vlasnikkluba Silvio Berlusconi.
RIM, 26. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Milan je zaslužio naslov, bili smo bolji cijelu utakmicu i zaslužili naslov, što se ne može reći za Liverpool, kazao je za agenciju ANSU talijanski premijer i vlasnik kluba Silvio Berlusconi.

Berlusconi je bio na stadionu Ataturk, a na poluvremenu je nakon 3:0 za Milan već primao čestitke za osvojeni naslov. Šok koji je uslijedio u nastavku Berlusconi je uporedio sa politikom.

"Ova utakmica je bila poput izbora kada si siguran u pobjedu i već otvaraš šampanjac, a onda shvatiš da si zapravo izgubio", izrekao je talijanski premijer koji je pohvalio ozračje na stadionu kao najbolje u povijesti nogometa.

Upitan od novinara hoće li nakon poraza smijeniti trenera Ancelottia Berlusconi je kratko kazao - "Bože sačuvaj, pa ja nikad nikoga nisam smijenio".

Talijanski tisak u četvrtak opisuje događaje u Istanbulu kao "najveću moru u povijesti Milana", što stoji u naslovu lista La Stampa.

La Gazzetta dello Sport tvrdi da je Milan izgubio naslov koji je već osvojio i čudi se povratku Liverpoola, koji je zabio tri pogotka u samo šest minuta.

"Glavni krivci su oni najbolji - Andrij Ševčenko i Dida. Ukrajinac je jednostavno morao postići pogodak dvije minute prije kraja produžetka,a potom je promašio odlučujući jedanaesterac. Dida je neosporno kriv za dva Liverpoolova pogotka, jednostavno je zaspao u tom periodu", tvrdi Gazzetta.

"Utakmica u Istanbulu pamtit će se stoljećima, bila je to najbolja finalna utakmica u povijesti nogometa. Zaplet je bio takav da ga ne bi osmilila ni Agatha Christie", donosi Corriere della Sera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙