FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 23. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 23. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader najavio je u intervjuu što ga objavljuje današnji "Večernji list" da se hrvatska Vlada, nakon predsjedničkih i lokalnih izbora, "okreće" reformama i izjavio da u ovom trenutku nema potrebe za rekonstrukcijom Vlade. "Hrvatska Vlada će se puno dinamičnije i intenzivnije baviti gospodarskim problemima", izjavio je Sanader, istaknuvši da ne isključuje mogućnost još nekih promjena, prije svega u Središnjem državnom uredu za razvojnu strategiju. Najavio je mogućnost da na jesen dođe do promjena u poreznoj politici. "Moguće je da ćemo ići čak na smanjenje poreza da bismo potaknuli poreznu disciplinu, a ne isključujemo ni uvođenje jedinstvene stope", rekao je, uz ostalo, Sanader.

ZAGREB - Hrvatska Vlada najoštrije je jučer osudila podmetanje eksplozivnih naprava u Borovu i Trpinji. Predsjednik Vlade Ivo Sanader naložio je MUP-u i drugim nadležnim sigurnosnim institucijama da intenziviraju istražne radnje te počinitelje tih kaznenih djela što prije uhite i privedu pravdi, priopćeno je iz Vlade. "Ovi ekscesi čiji će počinitelji brzo biti otkriveni i sankcionirani ne mogu i ne smiju utjecati na suživot i pomirenje na tom području što je i trajno opredjeljenje Vlade RH", ističe Vlada. Jučer rano ujutro ispred zgrada općina u Trpinji i Borovu kod Vukovara eksplodirale su podmetnute eksplozivne naprave i uzrokovale veću štetu na zgradama.

ZAGREB/KOPAČKI RIT - U povodu 22. svibnja, Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana prirode u Republici Hrvatskoj, ministar kulture Božo Biškupić sa suradnicima posjetio je jučer Park prirode Kopački rit, priopćeno je iz Ministarstva kulture. S djelatnicima Parka prirode ministar je razgovarao o mogućnostima još bolje iskorištenosti postojećih kapaciteta Parka te o još boljoj turističkoj promidžbi Parka u koji se sustavno ulaže, navodi se u priopćenju. Ministar se pridružio i glumcima na tradicionalnom druženju Festivala glumca u Kunjevačkoj šumi, gdje je su neformalno razgovarali o novom zakonu o kazalištu.

ZAGREB - Ukupna industrijska proizvodnja u travnju je u Hrvatskoj porasla za 6,3 posto u odnosu na travanj prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku. U prva pak četiri ovogodišnja mjeseca industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj porasla za 1,8 posto prema istom prošlogodišnjem razdoblju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙