FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbornik Kranjčar objavio popis reprezentativaca za susret s Bugarskom

ZAGREB, 22. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski nogometni izbornik ZlatkoKranjčar objavio je danas popis reprezentativnih kandidata zakvalifikacijsku utakmicu SP 2006. protiv Bugarske, koja se igra 4.lipnja u Sofiji.
ZAGREB, 22. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Kranjčar objavio je danas popis reprezentativnih kandidata za kvalifikacijsku utakmicu SP 2006. protiv Bugarske, koja se igra 4. lipnja u Sofiji.

Na popisu je 22 igrača, a među reprezentativcima je ponovno branič AC Milana Dario Šimić. Predpozive su dobili napadači Igor Budan i Mario Bazina. Oni će uskočiti u slučaju ozljede nekog od 22 pozvanih. Izbornik napominje kako se za Budana i Bazinu odlučio zbog toga što su Olić i Klasnić, koji se nalaze na popisu, lakše ozlijeđeni.

Kranjčar je istaknuo kako je utakmica u Sofiji od velikog značaja za našu vrstu, ali nije odlučujuća.

"S druge strane, Bugari da bi ostali u igri moraju pobijediti. Taj imperativ pobjede je naša velika šansa. No, to ne znači da se mi u Sofiju idemo braniti", kazao je na konferenciji za novinare Zlatko Kranjčar.

Ukoliko Hrvatska gostovanje u Sofiji prođe neporažena, Bugarska bi praktično ostala bez izgleda za plasman na SP 2006.

U listopadu prošle godine Hrvatska je u Maksimiru protiv Bugarske odigrala neodlučeno 2:2. Hrvati su pogocima Darije Srne imali vodstvo 2:0, ali su Bugari uspjeli poravnati u posljednjih 13 minuta susreta.

Nakon polovice kvalifikacija za SP 2006. Hrvatska vodi u svojoj skupini sa 13 bodova. Šveđani imaju bod manje, a Bugari su osvojili osam bodova.

Hrvatski reprezentativci okupljaju se 29. svibnja u Zagrebu, a trenirat će u Čatežu. U Sofiju će otputovati dva dana uoči utakmice.

Na popisu su:

VRATARI - Tomislav Butina (Club Brugge), Joseph Didulica (Austria Beč), Stipe Pletikosa (Šahtar);

BRANIČI - Robert Kovač (Bayern), Josip Šimunić (Hertha), Igor Tudor (Siena), Stjepan Tomas (Galatasaray), Dario Šimić (AC Milan), Mario Tokić (GAK);

VEZNI IGRAČI - Darijo Srna (Šahtar), Niko Kovač (Hertha), Marko Babić (Bayer Leverkusen) , Niko Kranjčar (Hajduk), Jerko Leko (Dinamo Kijev), Anthony Šerić (Lazio), Ivan Leko (Hajduk), Jurica Vranješ (Stuttgart), Ivan Bošnjak (Dinamo Zagreb);

NAPADAČI - Dado Pršo (Glasgow Rangers), Ivan Klasnić (Werder), Ivica Olić (CSKA Moskva), Boško Balaban (Club Brugge)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙