FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U padu autobusa u rijeku u Peruu, 30 poginulih

LIMA, 22. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - U padu autobusa u rijeku uperuanskim Andama koji se dogodio u subotu, poginulo je najmanje 30osoba, dok ih je 27 ozlijeđeno, izvijestila je policija.
LIMA, 22. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - U padu autobusa u rijeku u peruanskim Andama koji se dogodio u subotu, poginulo je najmanje 30 osoba, dok ih je 27 ozlijeđeno, izvijestila je policija.

Vjeruje se da su loši vremenski uvjeti i ljudska pogreška prouzročili pad autobusa sa mosta u rijeku koja se dogodila blizu grada Jauja, oko 200 kilometara sjeveroistočno do glavnog grada Lime, izjavio je jedan policijski dužnosnik koji je odbio biti imenovan.

Naime, za nesreću se krivi umoran vozač koji je vozio prebrzo.

Neki od ozlijeđenih putnika su kazali da je autobus vozio prebrzo i da je cesta bila mokra i ne možemo isključiti mogućnost da je vozač možda i zaspao tijekom vožnje, rekao je Reutersu policijski dužnosnik.

Policija i vatrogasci su prenosili ozlijeđene i izvlačili tijela poginulih. Oni tvrde da je mnoge žrtve odnijela riječna struja.

To je bila osma velik prometna nesreća sa tragičnim posljedicama unazad lani, a broj poginulih u nesrećama autobusa u zadnjih 12 mjeseci je blizu 200, dok se ozlijeđeni broje na stotine. Uzroci nesreća u Andama su loše ceste, neispravni autobusi i prevelika brzina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙