FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 21. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati.
ZAGREB, 21. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Glavni odbor SDP-a danas je zauzeo restriktivni stav prema mogućim poslijeizbornim koalicijama s HDZ-om i HSP-om, odnosno donio zaključak da su takve koalicije moguće samo kao izuzeci. "SDP zadržava restriktivni stav o mogućim koalicijama s HDZ-om i HSP-om, ostajemo na strani da tih koalicija nema, uz zaključak da su one moguće samo u izvanrednim situacijama kao izuzeci. To će doista biti izuzeci", izjavio je predsjednik SDP-a Ivica Račan na konferenciji za novinare u stanci zasjedanja Glavnog odbora. O tome gdje su, u kojim županijama, gradovima i općinama, moguće koalicije SDP-a sa spomenutim strankama Račan nije želio govoriti.

ZAGREB - Nacionalno vijeće HDZ-a na današnjoj je sjednici nakon analize rezultata lokalnih izbora zaključilo da su oni potvrdili poziciju HDZ-a kao najjače političke snage u zemlji i potporu politici Vlade, koja će se sada više okrenuti provedbi reformi i približavanju EU, istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik HDZ-a Ivo Sanader. Sanader je rekao da će HDZ-ove stranačke središnjice na terenu, temeljem načela supsidijarnosti, dogovarati koaliranja u obnašanju vlasti jer najbolje poznaju konkretnu situaciju. Pozvao je i druge političke stranke da prihvate to načelo, jer drži da je kreiranje koalicija u stranačkim vodstvima relikt prošlosti.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić izjavio je danas da HSP nema predrasuda te je otvoren za pregovore o koaliranju sa svim strankama hrvatskog predznaka i nezavisnim listama. Đapić je na konferenciji za novinare, održanoj u stanci današnje sjednice stranačkog Glavnog stana, izvijestio da HSP pregovara s HDZ-om, HSS-om i SDP-om. "Na svim razinama imamo ukupno pet opcija", kazao je Đapić, kojeg je Glavni stan HSP-a ovlastio da vodi pregovore na svim razinama. Dodao je da u nekim sredinama stranka pregovara s HNS-om, u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji s Nezavisnom listom Branimira Glavaša, a u Dubrovačko-neretvanskoj sa Stipom Gabrićem - Jambom.

VUKOVAR - Djelatnici Vukovarsko-srijemske policijske uprave tragaju za osobom koja je noćas, nešto iza ponoći, bacila eksplozivnu napravu u stan na I. katu stambeno-poslovne zgrade, na kućnom broju 11, u ulici dr. Franje Tuđmana u Vukovaru. U eksploziji još uvijek neindetificirane eksplozivne naprave pričinjena je znatna materijalna šteta u stanu koji se obnavlja, a čiji vlasnik trenutačno živi u Zagrebu, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Želimir Janjić.

ZAGREB - Nepoznatom muškarcu u dobi oko 30 godina jučer oko 20 sati na Trgu Petra Krešimira IV., kod kućnog broja 8, pozlilo je zbog zasad neutvrđenog razloga dok je sjedio na klupi i jeo pecivo, te je na mjestu umro, izvijestila je danas zagrebačka Policijska uprava. Prevezen je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Riječ je o muškarcu srednje tjelesne građe, visokom oko 176 centimetara, u dobi oko 30 godina, duže smeđe kose. Bio je odjeven u plave traperice i jaknu, izvijestila je policija.

ZAGREB - Monografija "Nenad Roban - nakit/jewellery", prva koja se bavi suvremenim umjetničkim oblikovanjem nakita u Hrvatskoj, predstavljena je danas u Gliptoteci HAZU-a u Zagrebu. Autorica mogorafije je Sanda Križić Roban, a fotografije potpisuju Mario Krištofić i Sanja Bach Krištofić. O djelu Nenada Robana govorile su Irena Vrkljan, Željka Čorak, Ana Lendvaj i Ivana Mance. Nenad Roban je pripadnik prvih generacija umjetnosti kojima je nakit glavni, pa i jedini način izražavanja u kome se susreću simbolizam, narativnost, kombinacija tradicionalnih tehnika izrade i suvremene umjetničke aktivnosti, rečeno je na predstavljanju monografije o njegovu djelu.

VINKOVCI - U sklopu 12. festivala glumca, danas je u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima proslavljena 50. obljetnica umjetničkog rada glumice Marije Kohn, 30. obljetnica rada glumaca Jasne Ančić i Mirka Šatalića i 25. obljetnica umjetničkog stvaralaštva glumice Jasne Malec. Čestitajući slavljenicima, član Uprave Hrvatskog društva dramskih umjetnika Joško Ševo posebice je istaknuo obljetnicu glumačkog stvaralaštva Marije Kohn, dodajući kako ona nije samo prvakinja zagrebačkog HNK i dubrovačkog kazališta, nego dramska prvakinja cijelog hrvatskog glumišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙