FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juncker: "Ne" Ustavu bi EU vratilo "20 do 30" godina

PARIZ, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Europska unija izgubit će "20 ili30 godina" ako na francuskom referendumu o Europskom ustavu 29.svibnja pobijedi "ne", izjavio je predsjedatelj EU, luksemburškipremijer Jean-Claude Juncker za francuski dnevnik Liberation.
PARIZ, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Europska unija izgubit će "20 ili 30 godina" ako na francuskom referendumu o Europskom ustavu 29. svibnja pobijedi "ne", izjavio je predsjedatelj EU, luksemburški premijer Jean-Claude Juncker za francuski dnevnik Liberation.

"Izgubit ćemo 20 ili 30 godina, a tad u Europi više neće biti ni političara ni institucija civilnog društva s dovoljno snažnim kolektivnim sjećanjem da se prisjete razloga zbog kojih smo stvorili EU", rekao je Juncker.

Kriza koju bi u Europi izazvalo francusko "ne" ustavu bila bi pogubna, ali se o tekstu ustava neće ponovno raspravljati, rekao je Juncker. Francuski građani, dodao je, 29. će svibnja biti u prilici "pisati povijest, što je rijetko", pa je "njihova odgovornost strahovita".

Predsjedatelj EU "odbacio je hipotezu", iako tvrdi da "nije uopće nezamisliva", prema kojoj bi se zemlje koje ratificiraju Ustav "odlučile na njegovu provedbu između sebe".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙