FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP hokej - Česima prvo mjesto

BEČ, 15. svibnja 2005. (Hina/DPA) - Reprezentacija Češke osvojila jenaslov svjetskog prvaka u hokeju na ledu. U finalnom dvoboju odigranomu Beču pred 8.400 gledatelja Česi su pobijedili Kanadu 3:0 (1:0, 0:0,2:0). Bronca je pripala Rusima, koji su u susretu za treće mjestoporazili Švedsku 6:3.
BEČ, 15. svibnja 2005. (Hina/DPA) - Reprezentacija Češke osvojila je naslov svjetskog prvaka u hokeju na ledu. U finalnom dvoboju odigranom u Beču pred 8.400 gledatelja Česi su pobijedili Kanadu 3:0 (1:0, 0:0, 2:0). Bronca je pripala Rusima, koji su u susretu za treće mjesto porazili Švedsku 6:3.

Strijelci za češku vrstu bili su Prospal (5), Rushinsky (44) i Vašiček (60). Česima je to peto svjetsko zlato od kada su samostalna država, dok su Kanađani nakon dva uzastopna zlata, doživjeli poraz u trećem uzastopnom finalu.

Predsednik IIHF Rene Fasel je pokal za najboljeg, 10 kg teški i 46 cm visok srebrni pokal, predao kapetanu pobjedničke ekipe, Davidu Vybornyju. Dodatan razlog za zadovoljstvo imali su Jagr i Jiri Šlegr, koji su ovim trijumfom ušli u probrano društvo koje ima olimpijsko i svjetsko zlato, te naslov pobjednik NHL lige. Trenutačno je u tom društvu 16 igrača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙