FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dinamo u skupini Gentom, Zagreb protiv Sportinga

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Jučer je u sportskoj dvorani "Kutijašibica" održan ždrijeb europskoga finala Nike Premier Cupa, na kojemće ovoga vikenda nastupiti 20 momčadi s igračima uzrasta do 15godina.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Jučer je u sportskoj dvorani "Kutija šibica" održan ždrijeb europskoga finala Nike Premier Cupa, na kojem će ovoga vikenda nastupiti 20 momčadi s igračima uzrasta do 15 godina.

Dva najbolja kluba sa zagrebačkog turnira plasirat će se na završnicu svjetskog natjecanja, Manchester United Premier Cup, što će se održati u srpnju u Hong Kongu.

Natjecanje je organizirano u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, a domaćin natjecanja je Dinamo jer će se sve utakmice odigrati u Zagrebu na terenima maksimirskoga kluba.

Turnir je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković, a domaćini otvaranja bili su Dalibor Fuštar (Hrvatska) i Tina Salminen (Finska) marketing menadžer Nike-a.

Osim domaćina Dinama, Hrvatsku predstavlja Zagreb koji se kvalificirao pobijedivši sredinom travnja na turniru u Velikoj Gorici. Do sada su jedino mladi nogometaši Zagreba izborili ulazak u svjetsku završnicu u Barceloni (1999).

Prvo izdanje Premier Kupa održano je 1992. godine, a na njemu je do sada nastupalo niz igrača koji su danas zvijezde svjetskog nogometa - Xavi (Barcelona) Jose Antonio Reyes (Arsenal) Iker Casillas (Real Madrid) Andy van der Meyde (Inter Milan), Helder Postiga (Porto), Ricardo Quaresma (Porto) i Fernando Torres (Atletico de Madrid)...

SKUPINA A: Maribor (Slovenija), Nitra (Slovačka), Valerenga (Norveška), Zagreb (Hrvatska), Sporting Lisbon (Portugal)

SKUPINA B: Dinamo Zagreb (Hrvatska), UKS SMS Łodz (Poljska), IF Brommapojkarna (Švedska), Zurich (Švicarska), Gent (Belgija)

SKUPINA C: Bursaspor (Turska), Austria Beč (Austrija), Napolis (Baltik), MTK (Mađarska), Maccabi Haifa (Izrael)

SKUPINA D: HJK Helsinki (Finska), Sparta Rotterdam (Nizozemska), Sigma Olomouc (Češka), Arhus (Danska) i CSKA Moscow (Rusija)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙