FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 13. svibnja

ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 13. svibnja.
ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 13. svibnja.

BUDIMPEŠTA - Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović sudjeluje na ministarskom sastanku Kvadrilaterale, koju uz Hrvatsku čine Mađarska, Italija i Slovenija. U suradnji u okviru Kvadrilaterale, Hrvatska je posebice zainteresirana za potporu članstvu RH u EU i NATO-u. Republika Hrvatska postala je članicom Kvadrilaterale 13. rujna 2000. godine, na sastanku predsjednika vlada Trilaterale u Godollou u Mađarskoj.

DEN HAAG - Haški sud će u petak izreći presudu za nepoštivanje suda protiv Koste Bulatovića, svjedoka obrane bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića, Bulatović je izjavio da se ne osjeća krivim prema optužbi da je "svjesno i hotimično ometao provedbu pravde" jer je 19. i 20. travnja odbio odgovarati na pitanja tužitelja kada Milošević zbog bolesti nije bio u sudnici. Kada se Milošević 25. travnja vratio u sudnicu Bulatović je uredno nastavio i dovršio svjedočenje. Za nepoštivanje suda ICTY predviđa kaznu od sedam godina zatvora, novčanu kaznu od 100.000 eura ili kombinaciju tih dviju kazni.

PIRAN - Slovenski mirovni institut i hrvatsko Politološko društvo održavaju dvodnevni seminar pod naslovom "Države i ksenofobije: na ruševinama bivše Jugoslavije".

PORTOROŽ- Međunarodni skup pod naslovom "Promet u funkciji gospodarstva i održivog razvitka", koji je počeu o četvrtak u Ljublajni, nastavit će se u petak i subotu u Portorožu. Skup pod pokroviteljstvom akademija znanosti i umjetnosti Slovenije, Hrvatske i BiH organizirali su prometni fakulteti u Ljubljani, Zagrebu i Sarajevu.

PRAG - Glasovanje u donjem domu parlamenta o povjerenju vladi premijera Jirija Paroubeka.

SANTIAGO - Posjet predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abasa (i 14.05.), koji će potom posjetiti Japan (15.i 16.05.) i Kinu (17.05.).

PRIŠTINA - U posjet Kosovu doputovat će članovi Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a koji će razgovarati s predsjednikom Ibrahimom Rugovom i predstavnicima međunarodne zajednice kako bi se upoznali sa stanjem na Kosovu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Đurđa Beraković

Prije podne: Renata Tomašević

Poslije podne: Domagoj Janković

Večer: Srđan Baković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙