FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast cestovnog i zračnog, pad željezničkog graničnog prometa

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Cestovni promet vozila i putnika nagraničnim prijelazima te zračni promet bilježe porast u razdoblju odsiječnja do ožujka, dok granični željeznički i pomorski promet bilježepad, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Cestovni promet vozila i putnika na graničnim prijelazima te zračni promet bilježe porast u razdoblju od siječnja do ožujka, dok granični željeznički i pomorski promet bilježe pad, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Broj svih cestovnih vozila na graničnim prijelazima u od siječnja do ožujka porastao je za 0,7 posto na ulasku u Republiku Hrvatsku u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznosio je 3,55 milijuna, dok je na izlazu iz Republike Hrvatske broj vozila porastao za 0,6 posto, na 3,5 milijuna. U istom razdoblju porastao je i broj putnika i to za 5,8 posto, na 11,25 milijuna na ulasku te za 4,7 posto, na 10,96 milijuna putnika u izlasku iz Hrvatske.

Granični promet putnika na željezničkim graničnim prijelazima u promatranom razdoblju bilježi pad u odnosu na isto razdoblje prethodne godine za 9,2 posto u ulasku putnika, te za 2,7 posto u izlasku putnika iz zemlje. Tako je u Hrvatsku željeznicom u razdoblju od siječnja do ožujka ušlo 109 tisuća putnika, a izišlo je njih 107 tisuća.

Pomorski granični prijelazi u istom razdoblju bilježe pad prometa putnika za 11,5 posto na ulasku te na izlasku iz zemlje za 15,4 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Pomorskim putem u Hrvatsku je od početka godine do kraja ožujka ušlo 23 tisuće putnika, a izišlo je njih 22 tisuće.

Granični promet putnika u zračnom graničnom prometu bilježi rast za 22,8 posto na ulasku, na 124 tisuće putnika, te rast za 20,6 posto, na 123 tisuće putnika na izlasku iz Hrvatske u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tijekom prva tri mjeseca kroz cestovne granične prijelaze u Hrvatsku je ušlo 3,57 milijuna tona roba, a izišlo 2,76 milijuna tona. Podaci nisu usporedivi s prošlogodišnjima, zbog izmijenjene metodologije prikupljanja i obrade, napominje Državni zavod za statistiku.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙