FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utakmica S. Koreja - Japan u Bangkoku

ZUERICH, 10. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Kvalifikacijska utakmica zaSP 2006. između Sjeverne Koreje i Japana, koja je na rasporedu 8.lipnja, igrat će se na neutralnom terenu, u glavnom gradu TajlandaBangkoku.
ZUERICH, 10. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Kvalifikacijska utakmica za SP 2006. između Sjeverne Koreje i Japana, koja je na rasporedu 8. lipnja, igrat će se na neutralnom terenu, u glavnom gradu Tajlanda Bangkoku.

Domaćin susreta trebala je biti Sjeverna Koreja, odnosno njen glavni grad Pyongyang. No, Fifa je 29. travnja kaznila Sjevernu Koreju zbog izgreda njihovih navijača na utakmicama protiv Bahreina i Irana, koje su odigrane 25. i 30. ožujka u Pyongyangu. Iako se je usprotivila odluci Fife da se utakmica protiv Japana igra na neutralnom terenu, Sjeverna Koreja nije uložila žalbu, a rok je istekao jučer.

Najveći neredi zabilježeni su na utakmici protiv Irana, koju je Sjeverna Koreja izgubila sa 0:2. Korejski navijači bacali su na teren boce, kamenje i razne druge predmete. Također, domaći navijači su okružili autobus s igračima Irana, te je na kraju morala intervenirati vojska kako bi se uspostavio red.

U skupini B azijskih kvalifikacija za SP 2006. na prvom mjestu je Iran, kojeg vodi hrvatski trener Branko Ivanković. Iranci imaju sedam bodova, a Japan je drugi s bodom manje. Bahrein ima četiri boda, a Sjeverna Koreja je bez bodova. Do kraja kvalifikacija sve reprezentacije moraju odigrati po tri utakmice, a dvije prvoplasirane momčadi izborit će odlazak na Svjetsko prvenstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙