FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 10. svibnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 10. svibnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

RIO DE JANEIRO - Brazilska općina Esperantina, u državi Piaui, proslavila je u ponedjeljak Dan orgazma, tijekom kojeg se raspravljalo o preuranjenoj ejakulaciji, impotenciji i važnosti orgazma za tjelesno i psihičko zdravlje. Dan orgazma se neslužbeno obilježava već četiri godine, ali je općinsko vijeće mjesta u kojem živi 38 tisuća stanovnika u subotu s pet glasova "za" i dva "protiv" odlučilo da će proslava ubuduće biti službena. Svečanost će uveličati i predstava "Vaginini monolozi" američke spisateljice Eve Ensler. Gradonačelnik Esperantine Felipe Santolia izjavio je kako "mnoge ljudske probleme poput živčanosti, bolesti i stresa uzrokuje nezadovoljstvo povezano s ljudskom seksualnošću.

LOS ANGELES - Američka glumica Renee Zellwegger i country pjevač Kenny Chesney vjenčali su se u ponedjeljak na kratkoj svečanosti na Djevičanskim otocima. To je prvi brak za obje zvijezde koje su se upoznale prvi put 15. siječnja na koncertu organiziranom za žrtve tsunamija u jugoistočnoj Aziji. Zellwegger (36) je osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu 2004. godine za ulogu u westernu "Studengora". Chesney je jedan od najuglednijih country pjevača u Nashvilleu.

SEATTLE - Sud u Seattleu je odredio 45.000 dolara odštete ženi čiju je mačku strgao susjedov pas, izjavila je njena odvjetnica u ponedjeljak. Mačka Yofi Paule Roemer stradala je kada je susjedov pas probio ogradu prošle godine u veljači i ubio ju. Vlasnik psa Wallace Gray proglašen je krivim za kršenje zakona o kontroli životinja i nemar. Sutkinja je naredila Grayu da plati Pauli Roemer preko 45.000 dolara za smrt Yofi - 30.000 za vrijednost mačke i 15.000 za duševnu bol. Kako je kazala Roemerina odvjetnica ovo je najveća odšteta u SAD-u određena za smrt nekog ljubimca ako se ne računaju multimilijunske odštete u slučajevima rasnih konja.

SYDNEY - Jedan australski zatvorski čuvar, koji je bio talac 42 sata tijekom zatvorske pobune, pušten je konačno na slobodu kada je pobunjenicima dostavljeno 15 pizza. Australska je policija objavila kako je 20 zatvorenika zatvora Risdon u južnoj Tasmaniji sudjelovalo u pobuni koja je izbila u subotu poslije podne zbog nezadovoljstva zatvorskim uvjetima. Pobunjenici su zauzeli jedan dio zatvora i za taoca uzeli čuvara Kena Hannaha. On je oslobođen u nedjelju navečer u zamjenu za 15 pizza koje su dostavljene pobunjenicima. Posljednji zatvorenik koji je sudjelovao u pobuni predao se u ponedjeljak ujutro, a pobuna je okončana bez ijednog ozlijeđenog.

LONDON - Najskuplja juha u Velikoj Britaniji, specijalitet otmjenog kineskog restorana u Londonu, može se kušati za lijepu svotu od 108 funta, odnosno 160 eura. Juha od peraja morskog psa pod nazivom "Buda skače preko zida" mora se naručiti pet dana ranije, a dodaju joj se rijetka vrsta japanskih gljiva, sušene jakobove kapice, šunka Hunan, svinjetina i đumbir. Unatoč vrtoglavoj cijeni, kineski restoran Kai, smješten u elitnoj četvrti Mayfair, prodaje u prosjeku dvije zdjelice juhe na mjesec, izjavio je vlasnik restorana Bernard Yeoh. Juha koja je "dostojna cara" kako piše u jelovniku, obično se služi u Aziji na svadbama i proslavama obljetnica. Prema legedni, ime duguje primamljivom mirisu koji je vegetarijanca Budu natjerao da skoči preko zida kako bi je se domogao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙