FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Studija: od hladne se kupke ogladni

WASHINGTON, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Kupanje u hladnoj vodidat će vam energije, ali povećat će vam i apetit dovoljno da dobijetena težini, objavili su američki istraživači.
WASHINGTON, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Kupanje u hladnoj vodi dat će vam energije, ali povećat će vam i apetit dovoljno da dobijete na težini, objavili su američki istraživači.

Ta će nova studija možda pomoći da se objasni zašto je nekim ljudima teže izgubiti kilograme plivanjem nego drugim oblicima vježbe.

Ekipa znanstvenika sa Sveučilišta u Floridi mjerila je koliko je kalorija izgubilo 11 dobrovoljaca koji su vježbali u toploj i hladnoj vodi. Nakon vježbanja u hladnoj vodi jeli su 44 posto više hrane, objavili su znanstvenici.

"Moguće je da pojedinci koji vježbaju u hladnijoj vodi imaju pojačan unos energije nakon vježbanja i to je razlog zašto ne gube na težini", kaže voditeljica studije Lesley White.

"Dakle, možda problem nije u vježbanju, jer se potroši jednaka količina energije, već u pojačanom jedenju nakon vježbanja".

To ne znači da je vježbanje u vodi loše.

"Vježbanje u vodi izvrsna je aktivnost za mnoge, osobito za one koji imaju problema sa zglobovima, probleme regulacije temperature i poteškoće s ravnotežom i koordinacijom", kaže se u njezinu priopćenju.

"No već je jedna ranija studija pokazala da žene koje plivaju nisu izgubile onoliko težine kao one koje džogiraju ili voze bicikl".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙