FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi Zeland: inhalator nepovoljan za alko-test

WELLINGTON, 6. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Inhalator za astmatičarekoji će subvencionirati ministarstvo zdravstva Novog Zelanda sadržidovoljno alkohola da izazove "pad" na alko-testu za vozače, upozorioje jedan liječnik New Zeland Medical Journalu objavljenom u petak.
WELLINGTON, 6. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Inhalator za astmatičare koji će subvencionirati ministarstvo zdravstva Novog Zelanda sadrži dovoljno alkohola da izazove "pad" na alko-testu za vozače, upozorio je jedan liječnik New Zeland Medical Journalu objavljenom u petak.

Shane Reti naglašava da će Salamol inhlator, koji će novozelandske vlasti subvencionirati jer je jeftiniji od Ventolinovog inhalatora, možda imati za posljedicu novčane kazne ili gubitak vozačke dozvole za neke astmatičare koje zaustavi prometna policija.

Međutim profesor Julian Crane, zdravstveni savjetnik za kompaniju koja proizvodi sporne inhalatore, kaže da je nepovoljno očitanje na alko-testu kratkotrajno.

"Rješenje je jednostavno, alko-test se može ponoviti nakon šest minuta i za one koji nisu pili nema opasnosti", tvrdi on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙