FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BUKUREŠT - Slatkišima protiv gladi: oko šesto medvjeda rumunjske pokrajine Covasne dobiva čokoladu kako bi se držali podalje od tek zasađenih mladica, objavila je rumunjska novinska agencija Mediafax. U proljeće, kad se bude iz zimskoga sna, medvjedi su gladni i nervozni pa im lovci u hranu koju ostavljaju na 62 mjesta u šumi, umiješaju čokoladu da se smire. Tamošnja lovačka društva besplatno od lokalne tvornice dobivaju čokoladu kako bi se zaštitila i poljoprivreda i medvjeđa populacija. S oko pet tisuća, Rumunjska po broju medvjeda prednjači u Europi.

SYDNEY - Australski sud je osudio bivšu profesoricu tjelesnog odgoja 37-godišnju Karen Ellis na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od dvije godine i osam mjeseci zbog šestotjedne seksualne veze u 2003. sa svojim, tada 15-godišnjim učenikom. Ellis je priznala krivnju po optužnici koja je u šest točaka tereti

za seksualni odnos s djetetom mlađim od 16 godina. Mladić je tijekom svjedočenja izjavio kako je on inicirao odnos s profesoricom te da on nije negativno utjecao na njegov život niti je kod njega izazvao bilo kakve psihološke probleme.

SOFIJA - Bugarska je dala na dražbu jahtu bivšega diktatora Todora Živkova, rekao je vladin glasnogovornik. Potencijalni kupci morat će dati depozit od pedeset tisuća eura kako bi 31. svibnja sudjelovali na dražbi u Sofiji. Početna cijena za jahtu "Balkan" je pola milijuna eura. Plovilo će biti izloženo tjedan dana prije dražbe u vojnoj bazi Atija na Crnome moru. Živkov, bliski suradnik komunističke Moskve, vladao je Bugarskom čvrstom rukom od 1954. kad je postao generalni sekretar partije do 1989. kad je svrgnut u demokratskim prosvjedima. Osuđen je 1992. zbog korupcije, ali je nakon četiri godine oslobođen i umro je 1998. u dobi od 86. godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙