FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 5. svibnja

ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 5. svibnja.
ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 5. svibnja.

KRAPINA - Vlada RH će na sjednici koja će se održati u Krapini predložiti da se proširi broj korisnika dječjeg doplatka putem izmjena Zakona o dječjem doplatku po kojima bi korisnici doplatka mogli biti i stranci sa stalnim boravkom te hrvatski državljani koji u Hrvatskoj nemaju prijavljeno neprekidno prebivalište duže od tri godine. Dječji doplatak trenutno se isplaćuje za 466.750 djece, a izmjenama bi se taj broj povećao za još 14.260. Za povećan broj korisnika doplatka trebalo bi izdvojiti još 3,7 milijuna kuna. Predložene izmjene dio su paketa usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnim stečevinama EU-a, a u okviru tog paketa Vlada će utvrditi i prijedlog novog zakona o lovstvu. Vlada će u Krapini utvrditi projekte važne za taj grad i Krapinsko-zagorsku županiju, konkretno program županijske vodoopskrbe i početak rada krapinske carinarnice, (Vlada RH, 13 sati).

ZAGREB - Zagrebački HNS upriličuje "Sajam ljudskih sloboda" na Trgu maršala Tita na kojem će se predstaviti razne udruge, a sajam će posjetiti predsjednica HNS-a i nositeljica liste HNS-LS za Zagreb Vesna Pusić, (16 sati).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Akcije socijaldemokrata Hrvatske (ASH) predsjednik stranke Zlatko Klarić govorit će na temu "Zašto je kampanja ASH drugačija", (ASH, Gundulićeva 21a, 11 sati).

ZAGREB - Savez antifašističkih boraca i antifašista RH održat će konferenciju za novinare povodom 60. obljetnice pobjede nad fašizmom, Dana Europe i oslobođenja Zagreba, (Ul. Pavla Hatza 16, 10 sati).

ZAGREB - Sindikat umirovljenika Hrvatske će na konferenciji za novinare izvijestiti o aktualnoj problematici vezanoj uz mirovinsko i zdravstveno osiguranje, (SSSH, Trg kralja Petra Krešimira IV., 10,30 sati).

ZAGREB - Središnja svečanost povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve holokausta, Jom Hašoa, održat će se kod skulpture Mojsije na groblju Mirogoj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz prigodni govor predsjednika Židovske općine Zagreb Ognjena Krausa. Očekuje se i dolazak hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor, (Mirogoj, 17 sati).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare u Udruženju hrvatskih arhitekata bit će riječi o nastupu na Drugom interancionalnom bienalu arhitekture u Rotterdamu s projektom "Novi svjetionici hrvatskog Jadrana", (Trg bana Jelačića 3, 11 sati).

ZAGREB - Svečana dodjela "Nagrade Mate Ujević" za najvrednije enciklopedističko ili leksikografsko djelo objavljeno 2003-2004. bit će u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža, (Gjure Deželića 2, 12 sati).

ZAGREB - Hrvatski institut za povijest upriličuje dvodnevni znanstveni skup "1945- razdjelnica moderne hrvatske povijesti" na kojem će biti izloženo 33 referata, a uz hrvatske, sudjelovat će i povjesničari iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, (Opatička 10, 9,30 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Renesansa u Francuskoj - remek- djela iz kolekcije Nacionalnog muzeja renesanse u Ecouenu" pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog i francuskog predsjednika bit će u Galeriji Klovićevi dvori, (19 sati). Izložba ostaje otvorena do 17. srpnja.

Dežurni urednici:

prijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙