FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HP: nova poštanska marka povodom 100 godina od rođenja povjesničara Butorca

ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska pošta izdala je prigodnupoštansku marku "Dr. Josip Buturac", nominalne vrijednosti 2,80 kuna,koja će u prometu biti od 6. svibnja, priopćeno je iz HP-a.
ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska pošta izdala je prigodnu poštansku marku "Dr. Josip Buturac", nominalne vrijednosti 2,80 kuna, koja će u prometu biti od 6. svibnja, priopćeno je iz HP-a.

Dr. Josip Buturac bio je povjesničar, arhivist i crkveni pisac, rođen 1905. u Grabarju kod Požege, a umro 1993. u Lovrečina Gradu kod Vrbovca. Osobito se bavio poviješću zagrebačke biskupije, odnosno nadbiskupije, njezinih biskupa i nadbiskupa, te crkvenih organizacija i društava u Hrvatskoj. Najzančajnije mu je djelo "Katolička crkva u Slavoniji za Turskog vladanja" (1970.).

Autori marke su Orsat Franković i Ivana Vučić, dizajneri iz Zagreba, a tiskana je u TIZ "Zrinski" iz Čakovca, u višebojnom offset tisku i nakladi 200.000 maraka.

Osim marke u prodaji će biti i prigodne omotnice prvoga dana, a 6. i 7. svibnja u poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13., bit će u uporabi žig prvoga dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙