FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska obilježava "Europski tjedan"

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - U organizaciji Ministarstva vanjskihposlova i europskih integracija, u utorak je diljem Hrvatske počeloobilježavanje "Europskog tjedna" koji će trajati do 10. svibnja.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, u utorak je diljem Hrvatske počelo obilježavanje "Europskog tjedna" koji će trajati do 10. svibnja.

Nizom javnih događanja diljem zemlje ove će se godine obilježiti Dan Vijeća Europe, 5. svibnja, i Dan Europe, 9. svibnja, najavilo je to Ministarstvo.

Središnja proslava Dana Europe održat će se 9. svibnja u Splitu uz podršku hrvatske Vlade, a u zajedničkoj organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Delegacije Europske komisije, grada Splita i Europskog pokreta Split, najavilo je Ministarstvo.

Tijekom tradicionalnog Europskog tjedna, od 3. do 10. svibnja 2005. Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija će nastojati različitim obrazovnim i informativnim aktivnostima približiti proces europskih integracija najširoj javnost, priopćeno je iz Ministarstva, koje je najavilo da će simbolično otvoriti građanima vrata svoje zgrade na Petretićevu trgu 2 u Zagrebu od 10 do 15 sati tijekom Europskog tjedna osim subote i nedjelje.

Osim aktivnosti u okviru projekta Otvorenih vrata, na zagrebačkom će se Ekonomskom fakultetu 5. i 6. svibnja 2005. održati "EU dani" - predstavljeni nizom predavanja, radionica i informativnih aktivnosti na temu europskih integracija.

Tijekom Europskog tjedna svečano će se proglasiti i pobjednici dvaju natjecanja namijenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola (Login@Europe i EUQUIZ), a na Dan Europe 9. svibnja u Zagrebu će se za učenike osnovnih škola organizirati edukativna vožnja EU tramvajem.

Europski tjedan bit će tradicionalno obilježen i u hrvatskim županijama, a djelatnici Ministarstva gostovat će u radijskim i televizijskim emisijama posvećenima procesu europskih integracija te sudjelovati u tribinama i radioemisijama u okviru "Građanskog sata GONG-a".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙