FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vjesnikov gubitak više nego udvostručen

ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Neto gubitak tiskarsko - izdavačkekuće Vjesnik u prvom tromjesečju ove godine iznosio je 17,62 milijunakuna i više je nego dvostruko veći od gubitka iz prva tri mjesecaprošle godine kada je iznosio 8,15 milijuna kuna, podaci su izfinancijskog izvješća Vjesnika koje prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Neto gubitak tiskarsko - izdavačke kuće Vjesnik u prvom tromjesečju ove godine iznosio je 17,62 milijuna kuna i više je nego dvostruko veći od gubitka iz prva tri mjeseca prošle godine kada je iznosio 8,15 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća Vjesnika koje prenosi Zagrebačka burza.

Uprava u komentaru izvještaja ne objašnjava posebno zašto je gubitak značajno povećan, a navodi tek da su prihodi tiskare smanjeni za 8 posto, dok su prihodi od izdavaštva (prodaja lista i oglasi) povećani za 10 posto.

Uprava napominje da je, zahvaljujući likvidnosti i solventnosti, u prva tri mjeseca financijsko poslovanje Vjesnika bilo stabilno, ali i upozorava da se u drugom tromjesečju očekuje subvencija vlasnika te da će, ako ona izostane, doći do ozbiljnih poremećaja u poslovanju i narušavanja financijske stabilnosti.

U odnosu na prvo lanjsko tromjesečje, ukupni prihodi Vjesnika pali su za 7,78 posto, sa 60,64 na 57,73 milijuna kuna. Glavninu prihoda, u iznosu od 52,79 milijuna kuna Vjesnik je ostvario prodajom u zemlji, što je za 1,21 posto više od prihoda u zemlji iz prošlogodišnjeg prvog tromjesečja.

Istodobno, ukupni rashodi Vjesnika u prvom tromjesečju u usporedbi s istim lanjskim razdobljem, porasli su za 9,55 posto, na 75,35 milijuna kuna.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙