FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 9,30sati
ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 9,30 sati

SEUL - Južna Koreja u ponedjeljak je službeno potvrdila da je Sjeverna Koreja u nedjelju lansirala projektil kratkog dometa u Japansko more, objavila je agencija Yonhap. Japan je istodobno pokušao umanjiti prijetnju koju predstavlja ispaljivanje sjevernokorejskog projektila, ustvrdivši da njegova sigurnost nije ugrožena. "Prema nepotvrđenim informacijama, projektil je preletio iznimno kratku razdaljinu", izjavio je jedan japanski dužnosnik.

JERUZALEM - Izraelski vojnici ubili su u ponedjeljak palestinskog militanta u sukobu na Zapadnoj obali, objavio je izraelski vojni radio. Radio prenosi da je pripadnik Islamskog jihada ubijen u selu Sida kod Tulkarema. Vojska je u nedjelju objavila da je uhićen drugi pripadnik te militantne skupine koji je planirao izvesti samoubilački napad.

WASHINGTON - Udruga američkih Hrvata zauzela se u nedjelju da se ratnim zločinima na prostoru bivše Jugoslavije bave domaća pravosuđa, da se Sjedinjene Države više zauzmu za povratak prognanih Hrvata u Republiku Srpsku te da Hrvatska potpiše sporazum sa SAD-om o neizručenju Amerikanaca Međunarodnom kaznenom sudu kako bi ojačala svoje izglede za ulazak u NATO. Hrvatsko američka udruga (CAA) okupila je svoje pripadnike u Washingtonu na redovitim godišnjim Hrvatskim danima na Capitol Hillu, gdje će u susretima sa zastupnicima američkog Kongresa i predstavnicima vlade lobirati za interese Hrvatske i Hrvata općenito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙