FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

30-godišnjak poginuo vozeći u krivome smjeru

KRAPINA, 1. svibnja 2005. (Hina) - U teškoj prometnoj nesreći koja sedogodila rano jutros oko 3,30 sati na 40. kilometru autoceste A2,Zagreb - Macelj, kod mjesta Lepajci, poginuo je Damir Petreković (30)iz Pustodola Začretskog, priopćila je Policijska upravakrapinsko-zagorska.
KRAPINA, 1. svibnja 2005. (Hina) - U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila rano jutros oko 3,30 sati na 40. kilometru autoceste A2, Zagreb - Macelj, kod mjesta Lepajci, poginuo je Damir Petreković (30) iz Pustodola Začretskog, priopćila je Policijska uprava krapinsko-zagorska.

Vozeći se u krivome smjeru u crvenoj "opel astri", Petreković se sudario s autobusom punim poljskih turista, koji su bili na putu prema Splitu.

Do nesreće, koja se dogodila na samome ulazu na autoput kod mjesta Lepajci, došlo je kad je poljski autobus pretjecao "audi", a iz suprotnog je smjera došlo Petrekovićevo vozilo. U sudaru je autobus svojom bočnom stranom zahvatio i "audi" koji je pretjecao.

Damir Petreković ( policija je navela samo inicijala) smrtno je stradao na mjestu nesreće, lakše je ozlijeđena vozačica "audija" A.F. (22) iz Kuzminca, a njezin suvozač M. K. (26) zadobio je ozljede opasne po život.

Autobus s poljskim turistima je od siline udara sletio s autoceste, srušio zaštitni ogradu te probio žičanu ogradu oko autoceste, zaustavivši se na okolnoj livadi. Nitko od putnika nije ozlijeđen, doznaje se u policiji.

U sudaru je manje ozljede, ogrebotine, zadobio vozač autobusa, koji se nakon ukazane pomoći u zabočkoj Općoj bolnici vratio na mjesto nesreće.

Osamdesetak poljskih turista, koji su krenuli na izlet iz okolice Katawica, u dva je zamjenska autobusa nastavilo put prema Splitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙