FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 1. svibnja

ZAGREB, 30. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zanedjelju, 1. svibnja
ZAGREB, 30. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za nedjelju, 1. svibnja

OKUČANI - Središnja svečanost obilježavanja desete obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak" održat će se u Okučanima, a sudjelovat će visoki državni dužnosnici i izaslanstva predvođeni Predsjednikom RH Stjepanom Mesićem, predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom i predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom. Oni će se, nakon polaganja vijenaca, prijepodnevnog programa i mise, obratiti nazočnima na nogometnom igralištu, na kome će biti prikazane tematske vježbe Oružanih snaga RH i MUP-a (u 13 sati ).

- Program obilježavanja obljetnice započet će u 10 sati polaganjem vijenaca ispred Središnjeg križa u Okučanima u spomen na poginule pripadnike Oružanih snaga RH i Ministarstva unutarnjih poslova. Uz predsjednika Republike, premijera i predsjednika Sabora, vijence će položiti potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor s izaslanstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata, zatim ministar obrane Berislav Rončević s izaslanstvom MORH-a i Oružanih snaga RH, te izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova predvođeno ministrom Marijanom Mlinarićem i državnim tajnikom Ivicom Buconjićem.

- U Crkvi Sv. Vida u 11 sati počinje Sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu. Misu će predvoditi vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac.

- U okviru programa obilježavanja obljetnice, premijer Sanader će na mjesnom trgu otkriti ploču s imenom "Trg dr. Franje Tuđmana" (u 17 sati).

ZAGREB - Šest sindikalnih središnjica ove će godine zajednički obilježiti 1. svibnja, Međunarodni praznik rada, u zagrebačkom parku Maksimiru. Hrvatski sindikati ove godine 1. svibnja obilježavaju pod geslom "Politiku i političare u službu rada i radnika". Sindikat PPDIV-a, koji ima podružnicu u mesnoj industriji Sljeme, ovogodišnji će praznik rada obilježiti prosvjedno. Predstavnici svih podružnica PPDIV-a sa zagrebačkog područja i iz sjeverozapadne Hrvatske u 10 sati će se pridružiti radnicima Sljemena koji od četvrtka prosvjeduju ispred Vlade. Dio radnika Sljemena potom će se priključiti ostalim sindikatima u Maksimiru, a dio će nastaviti prosvjed na Markovu trgu.

- Prvosvibanjska povorka će krenuti u 10 sati s Trga bana Jelačića preko Cesarčeve, Vlaške i Maksimirske ulice do Parka Maksimir. Sudionici povorke okupljat će se na Trgu između 9 i 10 sati uz limenu glazbu ZET-a, Vrbovečke mažoretkinje i Vrbovečku limenu glazbu. Povorka će ući u Maksimir oko 12 sati, nakon čega počinje službeni dio programa govorima predsjednika sindikalnih središnjica. U 12,30 okupljenima će se obratiti potpredsjednik Vlade Damir Polančec i pročelnik kabineta predsjednika Republike Hrvoje Cvitanović. U 11 sati kod Velike pozornice počet će podjela besplatnog graha, a osigurano je 16.000 porcija.

HINA će pratiti proslave 1. svibnja i u Splitu, Rijeci, Puli i drugim mjestima.

Dežurni urednici:

prijepodne/poslijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne/navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808-600

telefaks:01/4808-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙