FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 30. travnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 30. travnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BARBADOS - Muško je, no što je? Zegorac? Mabra? To je jedno od glavnih pitanja na Barbadosu otkad je zebra donijela na svijet mladunče začeto s magarcem. Alex je rođen 21. travnja, a riječ je o čudnom stvorenju boje čokoladnog mlijeka s crnim prugama na ušima i nogama. Lice mu je nalik konjskom s izrazitom crnom mrljom u obliku slova V na čelu. Alexova majka Allison jedna je od dviju zebri koje su na Barbados početkom 1990-tih godina dopremljene iz Bocvane. Druga je mužjak George i obje žive na ranču gdje slobodno šeću koze, ovce, patke i magarci. George je, međutim dugo vremena bio bolestan, pa se Allison zbližila s magarcem. "Znali smo da nosi mladunče, no nismo bili sigurni tko je tata", rekao je upravitelj ranča Philip Atwell.

LONDON - Film o posljednjim danima nacističkoga vođe Adolfa Hitlera najgledaniji je njemački film svih vremena u Britaniji, objavljeno je u petak. Očekuje se da će film "Hitler: Konačni pad" (Untergang) koji opisuje Hitlerove posljednje dane u berlinskome bunkeru, do subote zaraditi više od 1,3 milijuna funta, objavili u mediji. Švicarskoga glumca Bruna Ganza britanski kritičari hvale za ulogu Hitlera. Iako su isprva tvrdili da je Hitler prikazan previše humano, britanski kritičari oduševljeni su filmom i opisuju ga kao "iskren", "šokantan" i "fascinantan".

RIM - Za 3,29 milijuna eura talijanska država kupila je Budelli, otočni dragulj s ružičastim pijeskom u arhipelagu Maddalena koji obuhvaća nekoliko otoka i otočića između Sardinije i Korzike. "Pravedno je da to prirodno blago bude vlasništvo cijele Italije, a ne pojedinca", pojasnio je vladin dužnosnik Alterro Matteoli. Otok Budelli proslavio se nakon snimanaj filma "Crvena pustinja" talijanskog redatelja Michelangela Antonionija. Vlada je iskoristila svoje pravo prvokupa protiv privatnog društva i platila 3,29 milijuna eura, koliko je ponudio potencijalni kupac CofinanceCo. Budelli, veličine 175 hektara, dio je parka prirode u arhipelagu, a pijesak njegovih plaža ružičast je zbog prisutnosti mikroškoljkica. Na otoku je zabranjena gradnja, a radi zaštite prirode do njega se ne smije ploviti niti motornim čamcima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙