FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 29. travnja

ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 29. travnja.
ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 29. travnja.

BENKOVAC/PRIMOŠTEN - Hrvatski premijer Ivo Sanader, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković i ministar mora, turizma, prometa i veza Božidar Kalmeta posjetit će Benkovac i Primošten Burni. Premijer će prvo posjetiti Osnovnu školu "Benkovac" (12,15 sati), a potom će s ministrima obići lokacije na kojima se sade vinogradi i maslinici, u sklopu Operativnog programa podizanja višegodišnjih nasada (lokacija "Korlat", gdje se podižu novi nasadi vinove loze u 12,30 sati; arheološko nalazište "Asseria" u 13,45 sati; Primošten Burni, gdje se podiže maslinik veličine 53 hektara u 15 sati).

ZAGREB - Izaslanstvo Ministarstva obrane SAD-a na čelu s pomoćnicom ministra Mirom Ricardel, boravi u posjetu Ministarstvu obrane RH od 27. travnja do 1. svibnja, a danas će se sastat s hrvatskim ministrom obrane Berislavom Rončevićem s kojim će razgovarati na temu strategijskog pregleda obrane. Nakon sastanka predviđena je izjava za medije (u 10 sati; novinari se mole da dođu na glavni ulaz MORH-a na Trgu kralja Petra Krešimira IV u 9,40 sati).

SPLIT - U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se svečanost zatvaranja Festivala hrvatske drame i autorskog kazališta 15. "Marulićevi dani" - natjecateljske smotre uprizorenih hrvatskih dramskih tekstova u izvedbi kazališta iz Hrvatske i svijeta. U festivalskom programu predstavljeno je 11 predstava u izvedbi pet zagrebačkih kazališta, tri splitska, jednog riječkog te dva inozemna - moskovskoga Puškin teatra i Dramskog teatra iz Skopja. Prilikom svečanog zatvorenja bit će dodijeljene nagrade za najbolja ostvarenja u desetak kategorija, a nakon toga slijedi predstava zagrebačkog Teatra Exit "Pas, žena, muškarac", Sybille Berg, u režiji Zijaha Sokolovića. Svečanost zatvaranje kazališne smotre počinje u 20 sati.

ZAGREB - Konferencija za novinare koalicije stranaka HČSP,HKDS,HP,HP-HPP i HOP-a održat će se u središnjem uredu Hrvatske čiste stranke prava, (Frankopanska 2/II, 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu službenog početka kampanje "Stop radu na crno" koju su pokrenule sindikalne središnjice Hrvatski savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Hrvatska udruga sindikata, Sindikat usluga UNI-Cro i Matica hrvatskih sindikata javnih službi. SSSH je ovu godinu proglasio godinom borbe protiv rada na crno jer vjeruje da se može smanjiti broj od oko 400.000 hrvatskih radnika, koliko ih po njihovim procjenama, radi na crno. Na konferenciji će govoriti čelnici sindikalnih središnjica koje sudjeluju u kampanji, (prostorije SSSH, dv.427, Trg kralja Petra Krešimira IV 2, 11 sati).

ZAGREB - Svečana sjednica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u povodu Dana HAZU-a. Nazočnima će se obratiti predsjednik HAZU-a akademik Milan Moguš, a bit će dodijeljene i nagrade HAZU-a, (Preporodna dvorana Narodnoga doma, Opatička 18, 11 sati).

SISAK - U povodu druge obljetnice smrti stožernog generala Janka Bobetka, zapovjednika Južnog bojišta, ratnog načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske i saborskog zastupnika, njegovi prijatelji, poštovatelji i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata položit će vijenac i zapaliti svijeće na generalovu grobu. Obilježavanje obljetnice smrti organiziralo je Društvo domovinskog ponosa i časti "Viribus unitis", čiji je general Bobetko bio osnivač i predsjednik (11 sati).

BOROVO - Polaganjem vijenaca kod spomen obilježja u Borovu nedaleko Vukovara, počet će obilježavanje Memorijala dvanaest redarstvenika, koji se od 29. travnja do 2. svibnja održava u spomen na dvanaestoricu pripadnika vinkovačke policije, koje su iz zasjede ubili srpski teroristi 2. svibnja 1991. godine u prijaratnom Borovu Selu a današnjem Borovu (9 sati).

ZAGREB - Družba "Braća hrvatskoga zmaja" u čast stogodišnjice djelovanja organizira dvodnevni Svečani simpozij posvećen kultu Zrinskih i Frankopana. Danas će se simpozij održati u Zagrebu, (u 18 sati, u Kuli nad kamenitim vratima, Kamenita 3), a u subotu, 30. travnja u Ozlju.

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog društva dramskih umjetnika u povodu održavanja XII. Festivala glumca u Iloku, Vukovaru, Županji i Vinkovcima od 14. do 23. svibnja. Izbornica festivala Anja Šovagović novinarima će objaviti svoj izbor predstava koje će sudjelovati na Festivalu glumca - jedinoj velikoj kazališnoj priredbi u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nazočnima će se obratiti i domaćin ovogodišnjeg festivala Pero Kvrgić, te organizatori (Amruševa 19/III, 11 sati).

ĐAKOVO/ALJMAŠ - U povodu 300. obljetnice svetišta Gospe od utočišta u Aljmašu, u Đakovu i u Aljmašu održat će se dvodnevni znanstveni skup s nizom predavanja o značenju toga svetišta kroz povijest i danas. Organizatori skupa su Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski mariološki institut i Teologija u Đakovu, (otvorenje znanstvenog skupa na Teologiji u Đakovu u 8,30 sati; nastavak u subotu u Aljmašu u 9 sati).

KARLOVAC - Konferencija za novinare Gradskog kazališta "Zorin dom" u povodu 45. Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji će se ove godine održati na Visu i u Karlovcu, (Zorin dom, I. kat, 9 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808-600

telefaks:01/4808-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙