FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Kada je riječ o sklonostima britanskih pivopija, premijer Tony Blair ispred je svojih političkih suparnika. Naime, Beer2Go, specijalizirani lanac za prodaju piva u St. Edmundsu na istoku Engleske, prodaje posebne boce piva s imenima čelnika triju glavnih stranaka - Blaira, Michaela Howarda i Charlesa Kennedya - na etiketama. Kao i u anketama popularnosti za izbore 5. svibnja, pivo Blair najviše se sviđa ljubiteljima piva. "Blair čini 45 posto, Howard 33, a Kennedy 21 posto ukupne prodaje", izjavio je vlasnik Beer2Go-a Ginny Buchan. Sve tri vrste piva, koje se proizvode u lokalnoj pivovari, dobivaju se iz različog hmelja, sukladno "razlikama u politici".

LONDON - Haljina koju je Judy Garland nosila 1939. u Čarobnjaku iz Oza prodana je za 140.000 funti (220.000 eura) na dražbi u Londonu, doznaje se od organizatora prodaje, kuće Bonham. Haljina je prodana kupcu koji je sudjelovao na dražbi putem telefona i koji je želio ostati anoniman. Konačna cijena je četiri puta viša od početne procjene. Haljina je kreirana posebno za Judy Garland koja je tada imala 17 godina, opseg struka iznosi 68 cm, a na jednoj od podsuknji napisano je ime glumice.

HAAG - Velika većina od trideset najvećih nizozemskih gradova, među kojima su Amsterdam i Maastricht, zalaže se za legalizaciju, pod strogo određenim uvjetima, proizvodnje kanabisa, prenose nizozemske novine rezultate telefonske ankete, a pred parlamentarnu raspravu o lakim drogama. Gradonačelnici nekoliko velikih nizozemskih gradova smatraju da bi eventualna legalizacija proizvodnje marihuane omogućila smanjenje porasta kriminala u zemlji. Od 1976. u Nizozemskoj se tolerira prodaja te lake droge u specijaliziranim barovima. Zanimljiv je podatak da je konzumacija kanabisa u Nizozemskoj manja nego primjerice u Francuskoj ili Velikoj Britaniji, ali još uvijek veća nego u Švedskoj.

WASHINGTON - Amerikanka koja je nosila djecu za drugi bračni par rodila je carskim rezom petorke u bolnici u Phoenixu u Arizoni. Teresa Anderson (25) rodila je u utorak petoricu dječaka čiji biološki roditelji, jedan bračni par, već desetak godina neuspješno nastoji začeti obitelj. "Ona je ostvarila moj san, dala nam je obitelj", rekla je biološka majka Luisa Gonzales. Prema prvom dogovoru, Andersonova je od bračnog para trebala dobiti 15 tisuća dolara, koje je namijenila za potporu svojoj obitelji i plaćanje svojeg školovanja za bolničarku. No Tereza Anderson je odlučila odreći se novca, smatrajući da će ga budući roditelji trebati za podizanje svoje neočekivano velike obitelji. Zahvaljujući ovakvim medicinskim postupcima, u SAD-u je 2002. rođeno više od 45 tisuća djece, odnosno nešto više od jedan posto ukupnog broja novorođenčadi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙