FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet bez zastoja

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Promet je jutros slabe gustoće iteče bez većih zastoja po suhim kolnicima, u većem dijelu zemlje,izvijestio je Hrvatski autoklub, a mjestimice mokrih ili samo vlažnihkolnika su ceste u sjeverozapadnom dijelu zemlje.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Promet je jutros slabe gustoće i teče bez većih zastoja po suhim kolnicima, u većem dijelu zemlje, izvijestio je Hrvatski autoklub, a mjestimice mokrih ili samo vlažnih kolnika su ceste u sjeverozapadnom dijelu zemlje.

Na brojnim prometnicama u tijeku su radovi, gdje su mogući zastoji, posebno na autocesti A3 Bregana-Županja, te obilaznici Zagreba.

Radovi usporavaju promet na dionici autoceste A1, Split-Zagreb, između Vrpolja i Dugopolja (gdje, od 365. do 367. km, u oba smjera promet teče preticajnim trakom). Radovi su i na dionici autoceste A7 Jurdani-Jušići, na portalima tunela "Jušići"., te na dionici autoceste A4, Ivanja Reka-Breznički Hum, u čvoru Ivanja Reka u smjeru Varaždina zatvoren je preticajni trak u dužini 600 m, dok se danas do 18 sati, kroz tunel Vrtlinovec u smjeru Varaždina prometuje jednim trakom, također zbog radova.

Zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Ivanić Grad, na autocesti A3, Zagreb-Županja, izlaz iz smjera Zagreba za Ivanić Grad premješten je 2 km prije i postavljena je privremena signalizacija. Oni koji idu iz Ivanić Grada prema Slavonskom Brodu uključuju se u Popovači na autocestu, dok se za smjer Zagreb mogu nesmetano uključiti u čvoru Ivanić Grad. Takav način prometovanja biti će na snazi do 30. lipnja ove godine.

Do 14. svibnja zatvorena je dionica Jadranske magistrale, D8, u Šibeniku, na predjelu Vidici ("tri trake"), zbog radova, prometuje se obilazno: (za osobna vozila i teretna do 5 t kroz gradsku četvrt Vidici: D8-D58-ulicama S.Radića-VIII. Dalmatinske udarne brigade-Ive Družića-Frana Supila-D8, te za teretna vozila iznad 5 t u pravcu Zadra D8-D58-Ražine-Vrpolje-ŽC 6091-Danilo-ŽC6091-Dubrava-D33-D8 i obrnuto u pravcu Splita).

Danas, 28. travnja, (do 18 sati), zatvorena je državna cesta D25 u naselju Lički Osik, zbog radova na remontu pruge. Obilazne ceste za lokalni promet (izuzev teretnih vozila): L.Osik-LC 59089-spojna cesta za čvor Gospić-D50-Gospić, dvosmjerno. Za tranzitni promet za teretna vozila iznad 7,5 t ukupne mase: Borje (D1)-Vrhovine-L.Lešće-Gospić (D50) i obratno.

Također danas, do 19 sati, zatvoren je most Dubrovnik zbog pregleda. Obilazak za sva vozila je: Sustjepan-Komolac-Mokošica-Lozica.

Do 10. svibnja zbog radova za sav je promet zatvorena dionica Lozan-Virovitica, ceste D2 (Podravske magistrale). Obilazni pravci su za smjer Osijek-Đurđevac, odnosno za Terezino Polje-Osijek i Terezino Polje-Zagreb: županijskim cestama Suhopolje-Gradina (ŽC4005) i Lukač-Bušetina-Lozan (ŽC4007) i D5 za ulaz u Viroviticu; za smjer Grubišno Polje-Osijek: županijska cesta Virovitica-Rezovac-Borova (Žc4022) i lokalna Borova-Suhopolje; za smjer Grubišno Polje-Đurđevac: državna cesta Virovitica-Lukač (D5) i županijska Lukač-Bušetina-Lozan (ŽC4007). Za tranzitni teretni promet savjetujemo korištenje autoceste na relaciji Osijek-Zagreb i Osijek-Varaždin.

Do daljnjega je, zbog radova, za sav promet zatvorena dionica Gornje Jelenje-Oštrovica, stare ceste prema Rijeci.

Zbog klizišta kolnika zatvorena je ŽC5046 Cerovlje-Paz-Brnsi, pa se promet preusmjerava na cestu Paz-Vranja-Lupoglav i na lokalne ceste.

Upozorava se na moguće odrone, zemlje i kamenja, na cestama kroz gorje, posebice na staroj cesti kroz Gorski kotar, na D1 (Lička magistrala), kao i duž Jadranske magistrale.

Uoči međunarodnog praznika rada, sutra, 29. travnja, u vremenu od 15 do 23 sata na snazi je zabrana prometovanja za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na važnijim državnim cestama, te u nedjelju, na sam praznik, 1. svibnja od 14 do 23 sata.

Svim graničnim prijelazima prometuje se, uglavnom, bez duljih čekanja.

Trajekti plove redovito, prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙