FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva opća audijencija Benedikta XVI.

RIM, 27. travnja 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. održao je usrijedu prvu opću audijenciju na Trgu svetog Petra, te vjernicimaiznio razloge koji su ga potakli da izabere ime Benedikt.
RIM, 27. travnja 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. održao je u srijedu prvu opću audijenciju na Trgu svetog Petra, te vjernicima iznio razloge koji su ga potakli da izabere ime Benedikt.

"Htio sam uzeti ime Banedikta kako bih bio povezan s prečasnim papom Benediktom XV., hrabrim i autentičnim prorokom mira, koji je vodio Crkvu u teškom razdoblju Prvog svjetskog rata", rekao je Joseph Ratzinger. Papa je kazao da se Benadikt XV. zalagao za izbjegavanje ratnih drama, a zatim za ublažavanje posljedica rata.

"Slijedeći njegov put želim služiti pomirbi i suglasnosti među ludima i narodima, duboko uvjeren da je veliko dobro mira prije svega dar Božji", rekao je Benedikt XVI.

Prije opće audijencije Papa je na bijelom terenskom vozilu obišao vjernike na Trgu svetog Petra i udijelio blagoslov. Od 26. siječnja ove godine nije održana opća audijencija. Tada je Ivan Pavao II. pozdravio vjernike, a zatim je u noći između 1. i 2. veljače bio prebačen u bolnicu Gemelli.

Sada su ponovno započeli susreti srijedom između Pape i vjernika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙