FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON - Krdo bizona pobjeglo je s jedne farme i satima lutalo predgrađem američkog grada Baltimorea, uznemirivši stanovnike i prekidajući promet. Devet američkih bizona uspjelo je pobjeći s farme u blizini Baltimorea i kretalo se predgrađem u kojem žive dobrostojeći stanovnici sve dok ga građani nisu primijetili i javili policiji. Policiji je trebalo nekoliko sati da natjera životinje na obližnje tenisko igralište i tamo ih zatvori. Nakon toga ih je ubacila u kamionsku prikolicu i vratila na farmu. U "dramatičnoj" operaciji sudjelovalo je u utorak desetak policijskih automobila, helikopter i pripadnici specijalnih snaga.

LONDON - Kapetan engleske nogometne reprezentacije David Beckham i njegova supruga Victoria namjeravaju tužiti bivšu dadilju njihove djece zbog izjava o njihovu braku što ih je dala britanskom tabloidu, izjavio je njihov glasnogovornik. Aktualni vezni igrač Real Madrida i njegova supruga, koji žive u glavnome španjolskom gradu, tu su odluku donijeli nakon što nisu uspjeli ishoditi sudsku zabranu objavljivanja intervjua s bivšom dadiljom njihove djece, 27-godišnjom Abbie Gibson tabloidu The News of the World u kojemu ona otkriva kako joj se Victoria nekoliko puta povjerila požalivši se na brak s Davidom.

NEWARK - Ona je otmjena i simpatična 87-godišnja gospođa, no lokalni sud u američkom gradu Newarku protiv nje je morao podići optužnicu zbog ilegalnog nošenja oružja u javnosti. Gospođa Rebecca Solomon toga je dana žurila jer je kasnila na Sud u gradu Newarku gdje je trebala svjedočiti u jednome slučaju, no u trenutku kad je prolazila detektor za metale čuvar ju je zaustavio. U njezinoj se torbi u originalnoj kutiji još neraspakiran nalazio 38-mm pištolj Smith & Wesson. Gospođa Solomon je čuvaru predložila da joj pričuva pištolj, jer je u stisci s vremenom, a ona ga je trebala preuzeti po izlasku iz sudnice. No, čuvar je odgovorio kako mora postupiti onako kako mu nalaže dužnost što je značilo pozvati svojeg nadređenog. Ustanovljeno je da Solomon ima dopuštenje za posjedovanje pištolja, ali ne i za njegovo nošenje u javnosti. Novinarima je kazala kako je kutija s pištoljem slučajno ostala u torbi. "Ponekad sam tako zaboravljiva", rekla je vitalna 87-godišnjakinja.

LONDON - Britanac koji je preuređivao svoj vrt u istočnoj Engleskoj pronašao je gomilu oruđa i oružja starog gotovo 3000 godina, objavio je utorak britanski arheolog. Riječ je o jednom od najvećih otkrića u Velikoj Britaniji iz kasnog Brončanog doba koje se sastoji od 145 predmeta među kojima su nastavci za koplja i sjekire, mačevi i oruđe za obrađivanje metala. "Predmeti su u dobrom stanju i ovo otkriće još je jedan važan djelić u slagalici Brončanog doba koje pridonosi našem znanju o tom periodu", rekao je Alan West, kustos za arheologiju u muzeju Norwich, 160 kilometara sjeveroistočno od Londona. Prema njegovim procjenama, predmeti potječu iz 800. godine prije Krista. Vrijednost otkrića tek treba procijeniti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙