FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet bez zastoja

ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Promet je jutros slabe gustoće iteče bez većih zastoja po suhim kolnicima. Iznimno, mokrih su kolnikaceste na širem županjskom području, gdje valja voziti pozornije,izvijestio je Hrvatski autoklub.
ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Promet je jutros slabe gustoće i teče bez većih zastoja po suhim kolnicima. Iznimno, mokrih su kolnika ceste na širem županjskom području, gdje valja voziti pozornije, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Kraći zastoji mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi, posebno na autocesti A3 Bregana-Županja, te obilaznici Zagreba.

Zbog smanjene vidljivosti na 50 do 100 m promet teče usporeno od tunela Tuhobić do tunela Sleme na autocesti A6 Rijeka-Zagreb.

Radovi usporavaju promet na dionici autoceste A1, Split-Zagreb, između Vrpolja i Dugopolja (gdje, od 365. do 367. km, u oba smjera promet teče preticajnim trakom), te na dionici autoceste A7 Jurdani-Jušići, na portalima tunela "Jušići".

Zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Ivanić Grad, na autocesti A3, Zagreb-Županja, izlaz iz smjera Zagreba za Ivanić Grad premješten je 2 km prije i postavljena je privremena signalizacija. Oni koji idu iz Ivanić Grada prema Slavonskom Brodu uključuju se u Popovači na autocestu, dok se za smjer Zagreb mogu nesmetano uključiti u čvoru Ivanić Grad. Takav način prometovanja biti će na snazi do 30. lipnja 2005. godine.

Zatvorena je državna cesta D25 do 28. travnja do 18 sati, u naselju Lički Osik, zbog radova na remontu pruge. Obilazne ceste za lokalni promet (izuzev teretnih vozila): L.Osik-LC 59089-spojna cesta za čvor Gospić-D50-Gospić, dvosmjerno. Za tranzitni promet za teretna vozila iznad 7,5 t ukupne mase: Borje (D1)-Vrhovine-L.Lešće-Gospić (D50) i obratno.

Do 28. travnja do 19 sati zatvoren je most Dubrovnik zbog pregleda. Obilazak za sva vozila je: Sustjepan-Komolac-Mokošica-Lozica.

Danas, od 7 do 18 sati, zbog radova na dionici državne ceste D24, Gubaševo-Novi Marof, koji prolazi kroz Zabok (Industrijska cesta), prometovat će se naizmjenično.

Do 10. svibnja zbog radova za sav je promet zatvorena dionica Lozan-Virovitica, ceste D2 (Podravske magistrale). Obilazni pravci su za smjer Osijek-Đurđevac, odnosno za Terezino Polje-Osijek i Terezino Polje-Zagreb: županijskim cestama Suhopolje-Gradina (ŽC4005) i Lukač-Bušetina-Lozan (ŽC4007) i D5 za ulaz u Viroviticu; za smjer Grubišno Polje-Osijek: županijska cesta Virovitica-Rezovac-Borova (Žc4022) i lokalna Borova-Suhopolje; za smjer Grubišno Polje-Đurđevac: državna cesta Virovitica-Lukač (D5) i županijska Lukač-Bušetina-Lozan (ŽC4007). Za tranzitni teretni promet savjetujemo korištenje autoceste na relaciji Osijek-Zagreb i Osijek-Varaždin.

Do daljnjega je, zbog radova, za sav promet zatvorena dionica Gornje Jelenje-Oštrovica, stare ceste prema Rijeci.

Zbog klizišta kolnika zatvorena je ŽC5046 Cerovlje-Paz-Brnsi, pa se promet preusmjerava na cestu Paz-Vranja-Lupoglav i na lokalne ceste.

Zabranjen je promet kamionima s prikolicom i poluprikolicom na relaciji trajektno pristanište Biograd-Tkon i obratno, te se preusmjeravaju na trajektnu liniju Zadar-Preko i obratno, zbog radova na cesti D503, prolaz kroz Biograd. Radovi će završiti do 15. svibnja 2005.

Upozorava se na moguće odrone, zemlje i kamenja, na cestama kroz gorje, posebice na staroj cesti kroz Gorski kotar, na D1 (Lička magistrala), kao i duž Jadranske magistrale.

Pojačan je ulaz teretnih vozila na Macelju i povremeno Županji, a na Bajakovu je pojačan izlaz. Ostalim graničnim prijelazima prometuje se, uglavnom, bez duljih čekanja.

Danas je u Sloveniji, zbog praznika, na snazi zabrana prometa za teretna vozila, iznad 7.5 tona, od 8 do 22 sata.

Trajekti plove redovito, prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙