FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: Severe Moto ipak boravio u Hrvatskoj

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Oporbeni političar Severe Moto izEkvatorijalne Gvineje, koji je živio u egzilu u Španjoskoj, boravio jeu Hrvatskoj u ožujku, potvrdio je u petak navečer glasnogovornikministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun.
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Oporbeni političar Severe Moto iz Ekvatorijalne Gvineje, koji je živio u egzilu u Španjoskoj, boravio je u Hrvatskoj u ožujku, potvrdio je u petak navečer glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun.

Provjerom smo došli do podatka da je Moto ipak boravio u Zagrebu s 19. na 20. ožujka, kazao je Mehun za Hinu.

"Nikakvih upita oko njega nismo dosad primili niti od Interpola niti je primljen zahtjev španjolskih vlasti", rekao je Mehun.

Moto je krajem 2004. prebjegao u Španjolsku gdje je živio od neuspjelog udara na predsjednika Teodora Obianga Nguemu Mbasogoa, a o njegovu nestanku ovoga je tjedna pisao španjolski tisak uz podatak o Motovu boravku u Hrvatskoj.

Španjolske vlasti strahuju da je Moto ubijen, pisali su španjolski dnevnici.

Mehun, koji je u srijedu izjavio da nema tragova o boravku afričkog političara u Hrvatskoj, u petak je rekao kako je naknadnom provjerom utvrđeno da je Moto u Zagrebu noćio u hotelu Sheraton.

Oporbeni političar, koji je u odsutnosti u svojoj domovini osuđen na 62 godine zatvora za sudjelovanje u pokušaju državnog udara, tvrdio je da nije ništa znao o planiranju državnog udara iako bi, rekao je tada, bilo potpuno legitimno silom maknuti Obianga.

Ekvatorijalna Gvineja bivša je španjolska kolonija, stiješnjena između planinske džungle i vulkanskih otoka u Gvinejskom zaljevu. Ta subsaharska zemlja, inače treći proizvođač nafte u Africi, od 1979. je pod vlašću Obianga, koji je na vlast došao državnim udarom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙