FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački Vrhovni sud: obnova postupka protiv "kanibala iz Rotenburga"

KARLSLRUHE, 22. travnja 2005. (Hina/AFP) - Njemački Vrhovni sud naložioje u petak da se ponovno sudi Arminu Meiwesu, zvanom "kanibal izRotenbourga", koji je 2004. godine osuđen na osam i pol godina zatvorajer je tri godine ranije raskomadao i pojeo sporazumnu žrtvu.
KARLSLRUHE, 22. travnja 2005. (Hina/AFP) - Njemački Vrhovni sud naložio je u petak da se ponovno sudi Arminu Meiwesu, zvanom "kanibal iz Rotenbourga", koji je 2004. godine osuđen na osam i pol godina zatvora jer je tri godine ranije raskomadao i pojeo sporazumnu žrtvu.

30. siječnja 2004. 43-godišnji Meiwes proglašen je krivim da je ubio berlinskog inženjera kojega je raskomadao i većim dijelom pojeo, ali je oslobođen optužbe za "ubojstvo iz seksualne požude" koju je iznijelo tužiteljstvo ali je poništena.

Na kraju medijski pomno praćenog procesa, sud je zatražio doživotni zatvor, dok je obrana inzistirala na "naručenom ubojstvu", za što je maksimalna kazna pet godina zatvora.

Novi će se proces održati u Frankfurtu još nepoznatog datuma.

Žrtva Bernd Brandes dobrovoljno je došao u dom Meiwesa u Rotenburgu, blizu Kassela, nakon što je ljudožder Armin oglasio na Internetu: "Tražim muškarca spremnog da ga se pojede".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙