FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Valencia kupila 11-godišnjaka

VALENCIA, 21. travnja 2005. (Hina/DPA) - Španjolski nogometni prvakValencia angažirao je jedanaestogodišnjeg Nikona Jevtića, kojeg mnogistručnjaci smatraju jednim od najvećih svjetskih nogometnih talenata usvojoj generaciji.
VALENCIA, 21. travnja 2005. (Hina/DPA) - Španjolski nogometni prvak Valencia angažirao je jedanaestogodišnjeg Nikona Jevtića, kojeg mnogi stručnjaci smatraju jednim od najvećih svjetskih nogometnih talenata u svojoj generaciji.

Prema pisanju španjolskog lista "El Pais" malonogometni genij govor tri jezika engleski, njemački i srpski, no nikada nije išao u školu. Njegova obitelj je 1987. godine napustila Srbiju i preselila u Veliku Britaniju i svi imaju britanske papire. Malog Nikona nogometnim vještinama naučio je brat Nestor (22), dok ga je sestra Milly (23) podučila engleskom i njemačkom jeziku.

Mali nogometaš je trenirao u nekoliko engleskih klubova, a neko vrijeme boravio je i bečkoj Austriji. Njegov talenat opazio je bivši njemački reprezentativac Karl-Heinz Foerster i preporučio ga čelnicima Stuttgarta. No, tadašnji trener Stuttgarta, a danas Bayerna, Felix Magath usprotivio se plaćanju odštete za desetogodišnje dijete.

Međutim, vodstu "Šišmiša" nisu smetala dječakove godine.

"Nikada nisam vidio dječaka njegovih godina s takvom tehnikom. Ukoliko će nastaviti trenirati kao do sada za pet - šest godina bit će velika nogometna zvijezda," kazao je direktor nogometne škole Valencije, Pep Claramunt.

Međutim, španjolski sportski psiholog Jose Carrascosa nije oduševljen cijelim slučajem.

"Dečka odgajaju kao u nekom laboratoriju. Za njegovu obitelj važan je jedno nogomet i očito novac, no nitko na svijetu ne živi samo za nogomet. Bojim se za njega, jer teško će izdržati taj silni pritisak," kazao je psiholog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙