FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 21. travnja 2005.(Hina) -
ZAGREB, 21. travnja 2005.(Hina) -

ZAGREB - Hrvatska Vlada održat će danas redovitu sjednicu, na kojoj bi mogla odlučiti o osnivanju nove, brojčano i stručno jače međuresorske radne skupine za suzbijanje terorizma. Hoće li se prijedlog o osnivanju nove radne skupine uistinu naći pred Vladom znat će se nakon prijepodnevne sjednice Užeg kabineta. O mišljenu Kabineta ovisit će i hoće li Vlada na sjednici obvezati službe koje vode popise birača da rade na dan lokalnih izbora, dakle u nedjelju, 15. svibnja.

ZAGREB - Na Markovom trgu pred sjedištem Vlade u podne počinje prosvjed Sindikata zaposlenika državne tvrtke za razminiranje AKD Mungos, koji traže od Vlade rješenje sudbine te tvrtke i isplatu dvije zaostale plaće. Sindikalci traže da ih primi osobno premijer Ivo Sanader, od kojeg traže i da se u saborsku proceduru hitno uputi zakon o razminiranju.

ZAGREB - Hrvatska udruga radija i novina i Nacionalna udruga televizija zatražile su od Hrvatske radiotelevizije da na račun proračunskog Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti medija uplati 25 milijuna kuna, koliko, prema njihovoj procjeni, HRT duguje za razdoblje od osnivanja Fonda u kolovozu 2003. godine do prosinca 2004. godine. Zakon o HRT-u propisuje obvezu Hrvatske radiotelevizije da od ukupnih mjesečnih sredstava od pristojbe prikupljene od radijskih i televizijskih pretplatnika tri posto uplati Fondu za poticanje pluralizma i raznovrsnosti medija, koji je po Zakonu o elektroničkim medijima osnovan u kolovozu 2003. godine, kaže se u priopćenju s jučerašnjeg zajedničkog zasjedanja izvanrednih skupštima dviju udruga radija i televizija.

SPLIT - Protiv direktora splitske tvrtke "Koteks" Rodoljuba Najeva i još devet osoba, među kojima je i poduzetnik Željko Kerum, pokrenuta je jučer istraga zbog osnovane sumnje da su zloporabom položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju oštetili Koteks i druge tvrtke te državu za 26 milijuna kuna. Odluku o pokretanju istrage donio je istražni sudac Županijskog suda u Splitu Mlađan Prvan. Najev i ostali prijavljeni, među kojima je uz Keruma i član Uprave "Credo banke" Šime Luketin, sumnjiče se prema prijavi da su od siječnja 2001. do svibnja 2004. godine sudjelovali u kupoprodaji "Koteksovih" nekretnina bez odobrenja Nadzornog odbora i za manju vrijednost od tržišne.

SPLIT - Znanstveni, književni i izdavački program 15. Marulićevih dana svečano je sinoć otvoren u Splitu prigodnim programom u Palači Milesi, splitskom sjedištu HAZU-a, te polaganjem vijenca na spomenik Marku Maruliću na Trgu braće Radić i na njegovo posljednje počivalište u samostanu Svetoga Frane. Središnji dio programa znanstvenog dijela Marulićevih dana današnji je međunarodni okrugli stol o Marulićevoj rukopisnoj baštini i španjolskoj percepciji njegovih djela, u čijem će radu sudjelovati 15 stručnjaka maruloga iz više europskih zemalja.

ZAGREB - Prosječna cijena kvadratnog metra prodanog novog stana u Hrvatskoj u drugom polugodištu 2004. iznosila je 9.487 kuna, što je za 1.034 kune ili za 12,2 posto više nego u prvom prošlogodišnjem polugodištu, a za 10,7 posto ili 918 kuna više nego što je bila prosječna cijena u 2003., objavio je Državni zavod za statistiku. To znači da je cijena stana prosječne veličine od 61 četvornog metra u drugom polugodištu lani iznosila 578,7 tisuća kuna, što je za 63 tisuće više nego u prvom polugodištu, a to pak znači da je poskupljenje u kratkom roku "pojelo" oko 7,5 kvadrata stana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙