FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 21. travnja

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 21. travnja.
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 21. travnja.

ZAGREB - Hrvatska Vlada održat će redovitu sjednicu, na kojoj bi mogla odlučiti o osnivanju nove, brojčano i stručno jače međuresorske radne skupine za suzbijanje terorizma. Hoće li se prijedlog o osnivanju nove radne skupine uistinu naći pred Vladom znat će se nakon prijepodnevne sjednice Užeg kabineta. O mišljenu Kabineta ovisit će i hoće li Vlada na sjednici obvezati službe koje vode popise birača da rade na dan lokalnih izbora, dakle u nedjelju, 15. svibnja (Trg Sv. Marka 2, 13 sati).

DUBROVNIK - Počinje konferencija načelnika glavnih stožera oružanih snaga zemalja CENCOOP-a (Central European Nations Cooperation in Peace Support), kojoj je Hrvatska domaćin i predsjedatelj (hotel "Excelsior" u 10 sati). Nazočit će joj predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji će se i obratiti sudionicima. Konferenciju će otvoriti i voditi je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Josip Lucić. Nakon otvaranja konferencije predviđena je predsjednikova izjava za medije (u 10,40 sati).

ZAGREB - Sindikat zaposlenih na poslovima razminiranja započet će u 12 sati prosvjed na Markovu trgu tražeći od Vlade rješenje sudbine državne tvrtke za razminiranje AKD Mungos. Sindikalci traže da ih primi osobno premijer Ivo Sanader od kojeg traže rješavanje problema stečaja Mungosa, hitno upućivanje zakona o razminiranju u saborsku proceduru i isplatu dvije zaostale plaće. Također zahtijevaju donošenje granskog kolektivnog ugovora za poslove razminiranja kako bi se spriječili, kako tvrde, "mutni poslovi" privatnih tvrtki za razminiranje, čije vlasnike optužuju da zgrću golemi novac, a financijski ne skrbe za svoje radnike.

ZAGREB - Savjet i Upravno vijeće Javne ustanove Spomen područja Jasenovac održat će konferenciju za novinare na kojoj, kako su najavili, žele upoznati javnost s "važnim novostima vezanima za komemoraciju", koja će se održati 24. travnja u Jasenovcu. Na konferenciju će biti riječi i o stavovima Savjeta i Upravnog vijeća o komemoraciji održanoj 17. travnja u Donjoj Gradini (BiH; Republika Srpska) u povodu 60. obljetnice proboja zatočenika iz ustaškog logora Jasenovac. Na skupu u Donjoj Gradini, u kojoj je bio dio jasenovačkog logora, ponovno su iznesene brojke o 700 tisuća žrtava tog logora (Hrvatski državni arhiv, 11,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednika SDP-a Ivice Račana u povodu Dana planeta Zemlje. Na konferenciji će sudjelovati i zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović te voditeljica Eko foruma SDP-a Mirela Holy, (Iblerov trg 9, 11 sati).

ZAGREB - Gradska organizacija HNS-a predstavit će kandidate za predstojeće gradske izbore, (Novinarski dom, Perkovčeva 2, 12 sati).

VIS - U povodu Dana grada Visa i blagdana njegova zaštitnika sv. Jurja, predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će Vis i nazočiti Svečanoj akademiji. Svečana akademija u povodu Dana grada Visa održat će se u Hrvatskom domu (u 12,30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Duhovna kultura antičke Istre" Vesne Girardi Jurkić održat će se u prostorijama izdavača "Školske knjige". Knjigu će predstaviti predsjednik Uprave "Školske knjige" Ante Žužul, Petar Salem, Marin Zaninović, Robert Matijašić, te urednik Zoran Velagić, (Masarykova 28, 12 sati).

ZAGREB - Na tribini "Hrvatsko slovo uživo" bit će predstavljena knjiga "Ljepota i bol hrvatskoga Srijema" autora Nikole Pulića. O knjizi će govoriti književnik Miroslav Slavko Mađer, a ulomke čitati glumac Tomislav Martić, (Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice bb, 20 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon : 01/ 4808 600

telefaks : 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙