FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 20. travnja

ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 20. travnja.
ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 20. travnja.

KARLOVAC - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić posjetit će Karlovac u povodu puštanja u promet novoga mosta preko rijeke Kupe - mosta "Grada Alessandrie". Most, koji je ime dobio u čast 40. obljetnice prijateljstva dvaju gradova, dugačak je 97,7 metara, a dio je prometnog gradskog prstena za odvajanje lokalnog od tranzitnog prometa kroz Karlovac.

Okvirnim programom predviđeno je da predsjednik Mesić posjet Karlovcu počne dolaskom u Poglavarstvo Grada Karlovca (11,25 sati, Banjavčićeva 9). Predsjednik Mesić nazočit će svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Karlovca prigodom puštanja u promet novoga mosta preko Kupe - mosta "Grada Alessandrie" (11,30 sati). Izjava za javnost predsjednika Mesića predviđena je nakon sjednice karlovačkoga Gradskog vijeća (12,10 sati). Predsjednik Mesić bit će i na svečanosti puštanja u promet novoga most preko Kupe - mosta "Grada Alessandrie" (12,20 sati, gradska četvrt Dubovac). Posjet Karlovcu predsjednik će završiti obilaskom pogona "Karlovačke pivovare" (12,40 sati, Dubovac 22).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisat će s ravnateljem Klinike za dječje bolesti dr. Ivanom Fattorinijem izjavu o svom pokroviteljstvu nad Odjelom za solidne tumore. Potom će potpisati ugovor o suradnji o financijskoj potpori za provedbu projekta "Organiziranje kampa za djecu oboljelu od solidnih tumora" između Ministarstva i Udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima "Krijesnica" (9 sati, prostorije Odjela, Klaićeva 16).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ivice Račana na kojoj će biti riječi o aktivnostima te stranke i pripremi za početak predizborne kampanje (14 sati, prostorije SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Konferencija za novinare Gradskoga ogranka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na kojoj će biti predstavljena koalicija HDZ-a , DC-a i HSLS-a i Hrvatskih demokršćana za Grad Zagreb, a bit će riječi i o nositelju liste za Grad Zagreb (13 sati, prostorije Gradskoga ureda HDZ-a, Gundulićeva 21 a).

ZAGREB - Predsjednici gradskih organizacija SDP-a, HSS-a i HSU predstavit će koalicijsku listu SDP-HSS-HSU za Gradsku skupštinu grada Zagreba. U ime Gradske organizacije SDP-a Zagreba listu će predstaviti predsjednik GO SDP-a Zagreba Milan Bandić, u ime HSS-a dr. Berislav Radić, predsjednik GO HSS-a grada, te u ime HSU-a Dragutin Štiglić, predsjednik GO HSU-a Zagreb (12 sati, prostorije Gradske organizacije SDP-a Zagreb, Praška 2/1).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskih narodnjaka (HN) na kojoj će biti predstavljen kandidat za gradonačelnika te stranke i ostali kandidati. Riječ je o tzv. narančastoj listi - 51 kandidata (10 sati, zgrada Gradskoga poglavarstva, Trg Stjepana Radića 1).

ZAGREB - Otvorenje samostalne izložbe skluptura najnovijega autorova ciklusa "Val" Vaska Lipovca u materijalu nehrđajući čelik i staklo (20 sati, Galerija I. Gliptoteke HAZU, Medvedgradska 2).

SPLIT - Prigodnim programom u Palači Milesi bit će otvoren znanstveni program 15. Marulićevih dana koji traje od 20. do 23. travnja. Nakon polaganja vijenca ispred Marulićeva spomenika na Trgu braće Radić bit će služena misa u crkvi sv. Frane u kojoj je i posljednje počivalište "oca hrvatske književnosti" Marka Marulića. Središnji dio programa znanstvenog dijela Marulićevih dana je međunarodni znanstveni skup o Marulićevoj rukopisnoj baštini i španjolskoj percepciji njegovih djela. Između ostalog bit će predstavljen i novi svezak u knjižnici Marulićevih sabranih djela - "Latinski stihovi" u kojem su prvi put u povijesti na jednom mjestu sabrani svi njegovi latinski stihovi (18 sati Palača Milesi, misa u 19 sati, crkva sv. Frane).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙