FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 20. travnja

ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za srijedu, 20. travnja.
ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 20. travnja.

NEW YORK - Hrvatski ministar financija Ivan Šuker posjetit će newyoršku burzu NYSE.

VATIKAN - Novoizabrani papa Benedikt XVI. služit će u Sikstinskoj kapeli misu s kardinalima koji su ga izabrali.

MOSKVA - Američka državna tajnica Condoleezza Rice sastaje se s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom i ministrom obrane Sergejem Ivanovom.

VILNIUS - Neformalni sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a na kojem sudjeluje i američka državna tajnica Condoleezza Rice (do 21. travnja).

RIM - Talijanski premijer Silvio Berlusconi, koji je zbog slabih rezultata vladine koalicije na nedavnim lokalnim izborima suočen s ozbiljnom krizom vlade, obraća se talijanskom parlamentu. Nakon što u ponedjeljak, unatoč nekim očekivanjima, nije podnio ostavku, Berlusconi će strategiju za izlazak iz krize prvo predstaviti Senatu, a potom i Zastupničkom domu. Sudbina vlade desnog centra bit će poznata u četvrtak, kada je predviđeno glasovanje o povjerenju.

BEOGRAD - U Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu nastavlja se postupak protiv 16 optuženih za ratni zločin na Ovčari 1991. godine. Suđenje se nastavlja ispitivanjem vještaka sudske medicine iz Novog Sada, te dr. Davora Strinovića i dr. Milovana Kubata iz Zagreba.

DEN HAAG - Dodatno pojavljivanje pred Haškim sudom (ICTY) radi izjašnjavanja o krivnji bosanskog Srbina Drage Nikolića, optuženog za genocid u Srebrenici 1991.

DEN HAAG - Sudsko vijeće Haškog suda (ICTY) najavilo je da će nastaviti saslušanje svjedoka obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću, iako on zbog bolesti bude odsutan iz sudnice, kao što je to bilo u utorak.

SARAJEVO - Posjet članova Političkog i sigurnosnog komiteta Europske unije koje predvodi predsjednik Paul Duhr.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Duška Gerić-Koren

Poslijepodne: Sonja Djerasimović, Darko Vlahović

Navečer: Domagoj Janković

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙