FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraga zbog nepravilnih dopinških kontrola u talijanskom nogometu

RIM, 19. travnja 2005. (Hina/STA) - Talijanski državni tužiteljRaffaele Guarinello izvijestio je talijansko ministarstvo zdravstvakako sumnja da se dopinška kontrola u talijanskoj prvoj nogometnojligi izvodi na nepravilan način. Prema Guarinellu sadašnji načinobrade uzoraka urina nogometaša ne može otkriti eventualno prisustvoEPO-a.
RIM, 19. travnja 2005. (Hina/STA) - Talijanski državni tužitelj Raffaele Guarinello izvijestio je talijansko ministarstvo zdravstva kako sumnja da se dopinška kontrola u talijanskoj prvoj nogometnoj ligi izvodi na nepravilan način. Prema Guarinellu sadašnji način obrade uzoraka urina nogometaša ne može otkriti eventualno prisustvo EPO-a.

Zbog toga što uzorci nisu bili obrađeni na pravilan način, odnosno nisu bili zamrznuti na propisanu temperaturu, niti u jednom od njih 780 koliko ih je uzeto u sezoni 2003/04. nije otkriven EPO.

EPO je sintetička bjelančevina koja pospješuje proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, te se vrlo lako otkrije u urinu ukoliko je on pohranjen na temperauri od 4 stupnja Celzija, dok na sobnoj temperaturi vrlo brzo iščezne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙