FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 17. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 17. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Hrvatski školski sindikat "Preporod" danas je priopćio da odbija ponudu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa kojom se srednjoškolskim zaposlenicima nudi kroz potpisivanje Kolektivnog ugovora 5,6-postotno povećanje plaće u zamjenu za povlačenje sindikalnih tužbi za smjenski rad. "Ponuda Ministarstva je nepovoljna, nepravedna i usmjerena je protiv uspostavljenog zajedništva školskih sindikata", ocjenjuju iz "Preporoda". U priopćenju, uz ostalo, navode kako nije u redu da se povećanje plaća svim zaposlenicima ostvaruje u zamjenu za uvećanje plaće koje su ostvarili pojednici radeći u dvije smjene.

VUKOVAR - Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer primio je danas veleposlanike Nizozemske i Srbije i Crne Gore, Lionela Strenghrarta Veera i Milana Simurdića, s kojima je razgovarao o projektima vezanima uz hrvatsko-srpskocrnogorsku prekograničnu suradnju, priopćeno je iz ureda vukovarsko-srijemskog župana. U priopćenju se navodi kako je župan Šafer upoznao veleposlanike Nizozemske i Srbije i Crne Gore s projektom razminiranja hrvatsko-srpskocrnogorske granice. Veleposlanici su upoznati i s nastojanjima da se otvori granični prijelaz Strošinci-Jamena i granični riječni prijelaz Vukovar-Vajska, stoji u priopćenju uz napomenu da je bilo govora i o "projektu multietničke televizije koja bi program emitirala iz Vukovara".

ZAGREB - Ženska mreža Hrvatske danas je ocijenila kako Ured za udruge Vlade RH zbog, kako navodi, netransparentnosti i bahatosti u radu direktno proturiječi cilju i zadaći zbog koje je osnovan: stvaranju uvjeta za partnerske odnose i suradnju s nevladinim, neprofitnim sektorom u Hrvatskoj. Ženska mreža u priopćenju izražava nezadovoljstvo nedovoljno transparentnom procedurom i pristupom informacijama navodeći da im Ured za udruge nije omogućio uvid u to koje su udruge s područja zaštite i promicanja ljudskih prava podržale kandidaturu Stjepana Fištreka za člana Savjeta za razvoj civilnog društva.

PULA - U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros u 3,45 sati dogodila na dionici Istarskog ipsilona na cesti Pazin-Pula kod skretanja za Žminj smrtno su stradali 37-godišnji časnik HV-a Romeo Spasojević iz Udbine, 27-godišnji Denis Božić iz Pule te 28-godišnji Dalibor Duno iz Pule. Dvadesetpetogodišnji Karlo Bile iz Pule zadobio je teške ozljede, opasne po život, izvijestila je PU istarska na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Puli. Nesreća se dogodila kada je automobil zbog neprilagođene brzine sletio s ceste, udario u kameni nasip uslijed čega je došlo do prevrtanja vozila.

ĐAKOVO/POŽEGA - U Ruševu, mjestu na granici Đakovštine i Požeštine, danas je otkriveno spomen-obilježje u znak sjećanja na dvjestotinjak hrvatskih žrtava koje su sredinom travnja 1945. ubili pripadnici 21. srpske i 6. ličke divizije. Postavljanje i otkrivanje spomen-obilježja organizirao je Odbor za prikupljanje podataka o žrtvama jugo-komunističkog režima, pronalaženje i obilježavanje masovnih grobnica te rasvjetljavanje istine, čiji je predsjednik Ivo Tubanović.

SLAVONSKI BROD - Simboličnom predajom ključa grada djeci otvorena je tradicionalna manifestacija "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić", koja će u sljedećih pet dana u Slavonskom Brodu okupiti više tisuća djece osnovnih škola s područja Brodsko-posavske županije i brodskih vrtića. Oni će sudjelovati u novinarskim, kazališnim, informatičkim i likovnim radionicama, družiti se s književnicima ili pak posjetiti neku od gostujućih kazališnih predstava ili izložaba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙