FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NFL - Giantsi grade novi stadion

NEW YORK, 14. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Jedna od najpoznatijihmomčadi u američkom profesionalnom nogometu (NFL), New York Giantsi iamerička savezna država New Jersey postigli su dogovor oko izgradnjenovog stadiona vrijednog 750 milijuna dolara.
NEW YORK, 14. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Jedna od najpoznatijih momčadi u američkom profesionalnom nogometu (NFL), New York Giantsi i američka savezna država New Jersey postigli su dogovor oko izgradnje novog stadiona vrijednog 750 milijuna dolara.

Stadion će imati 80.000 mjesta, a bit će izgrađen na zemlji koja je u vlasništvu države. Giantsi će državi godišnje isplaćivati 6.3 milijuna dolara u narednih 40 godina, s mogućnošću produživanja ugovora na 98 godina. Sva zarada od prodaje raznih prava ostaje klubu, koji će sam financirati izgradnju stadiona.

Stadion Giantsa na kojem sada igraju u vlasništvu je države i izgrađen je 1976. godine, što ga čini jednim od najstarijih stadiona u SAD. Osim Giantsa stari sportski park dijeli su New Jersey Devilsi (NHL), New York Jetsi (BFL) i New Jersey Netsi (NBA) i sve tri momčadi će od iduće sezone igrati na novim objektima. Netsi će igrati u dvorani u Brooklynu, Devilsi sele u Newark, dok će Jetsi po svemu sudeći u New York.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙