FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 13. travnja

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijihdogađaja OSV Hrvatska za srijedu, 13. travnja.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja OSV Hrvatska za srijedu, 13. travnja.

ZAGREB - Nastavak 13. sjednice Hrvatskog sabora, očekuje se rasprava o izvješću o obavljenim revizijama za 2003. te o radu Državnog ureda za reviziju u prošloj godini. Usuglase li se sve pojedinosti, Sabor bi mogao donijeti deklaraciju o antifašizmu.

Revizija za 2003., posljednju godinu mandata Vlade Ivice Račana, obuhvatila je 720 subjekata, odnosno gotovo 114 milijardi kuna ili 60 posto BDP-a za tu godinu. Od ukupnog broja subjekata, njih 570 bile su jedinice lokalne samouprave, a 150 korisnici državnog proračuna, dakle ministarstva, uprave, agencije, zavodi, državne tvrtke itd. Kao i ranije, revizija je najčešće otkrivala računovodstvene nepravilnosti, potom nepostojanje unutarnjeg nadzora, posebno kod lokalnih jedinica, zaduživanje iznad zakonom dozvoljenog iznosa te nepravilnosti vezane uz postupak javne nabave.

KOPRIVNICA - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić bit će nazočan svečanoj sjednici Koprivničko-križevačke županijske skupštine (Pučko otvoreno učilište, Starogradska 1 u 11 sati), a izjava za medije predviđena je u 13 sati.

ZAGREB - Sjednica Istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica u svezi zaključenih ugovora između državnih tijela i tvrtki u vlasništvu ili djelomičnom vlasništvu dužnosnika na kojoj će se analizirati pristigla dokumentacija (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, dvorana I. Mažuranić u 8,30 sati).

BRIJUNI - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt sudjelovat će u radu sastanka koji predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić organizira s predsjednicima svih županijskih sudova u Hrvatskoj te s predsjednicima Upravnog, Visokog prekršajnog i Visokog trgovačkog suda Hrvatske. Predsjednici sudova razmatrat će rad na predmetima koji su u sudovima primljeni do 31. prosinca 2003. a o njima nisu donesene odluke. Pri tome će se posebna pozornost posvetiti predmetima u kojima postupak traje dulje od pet godina. Tema sastanka bit će i nadzor nad radom sudova nižeg stupnja te pitanje zaštite osoba, imovine i objekata sudova (hotel Neptun u 9 sati). Izjava za novinare u hotelu Neptun u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog liječničkog sindikata o mogućem privremenom prekidu štrajka (HLS, Šubićeva 9 u 16 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnog hrvatskog sindikata o zahtjevu za povećanjem neoporezivog iznosa dnevnica za službena putovanja u Hrvatskoj i inozemstvu te protivljenju NHS-a članstvu dužnosnika u nadzornim odborima i političkim upravama u državnim poduzećima (NHS, Vodovodna 11 u 10,30 sati).

ZAGREB - Konferencija ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta povodom predstavljanja priloga o Bolonjskom procesu koji će biti tiskan u sklopu Vjesnikova izdanja od četvrtka 14. travnja, nazočan državni tajnik za visoko obrazovanje Slobodan Uzelac i drugi (Trg hrvatskih velikana 6 u 12 sati).

ZAGREB - Susret s poezijom Ivana Pavla II. "Sve je ogoljeno i prozirno pred očima Njegovim" - pjesnička riječ Karola Woytile (DHK, Trg bana Jelačića 7 u 12 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe Hrvatske protestantske knjige XVI. i XVII. stoljeća u suradnji sa zagrebačkim Bogoslovnim institutom u povodu obilježavanja 430. godišnjice smrti Matije Vlačića Ilirika (NSK, Ulica HBZ 4 u 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Smiljanka Škugor Hrnčević

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙