FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićena dvojica osumnjičenika za razbojstvo nad Talijankama u Opatiji

RIJEKA,12. travnja 2005.(Hina) - Jučer su uhićena dvojica Bjelovaracaza koje se sumnja da su 30. ožujka počinila razbojstvo u Opatiji nadtrima talijanskima turisticama od kojih je jedna nakon desetak danakome preminula, izvijestila je danas Primorsko-goranska Policijskauprava.
RIJEKA,12. travnja 2005.(Hina) - Jučer su uhićena dvojica Bjelovaraca za koje se sumnja da su 30. ožujka počinila razbojstvo u Opatiji nad trima talijanskima turisticama od kojih je jedna nakon desetak dana kome preminula, izvijestila je danas Primorsko-goranska Policijska uprava.

Prvi je jučer popodne uhićen 26-godišnjak u Bjelovaru, a navečer i 25-godišnjak u Dubravi u Zagrebu, izvijestio je načelnik Sektora kriminalističke policije PU-a Vitomir Bijelić.

Nad obojicom se u PU u Rijeci dovršava kriminalistička obradba te će danas biti sprovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci s kaznenom prijavom za razbojništvo, naveo je Bijelić.

Jedan od njih dvojice, dodao je, teretit će se i za nanošenje teških ozljeda kojih je posljedica bila smrt.

Bijelić je izvijestio da je kriminalističkom obradbom utvrđena osnovana sumnja da su njih dvojica 26. ožujka došla iz Bjelovara na porečko područje gdje je jedan od njih radio sezonski preko ljeta. Tamo su uzeli osobne stvari koje je ostavio ljetos te pokušali pljačku na autobusnom kolodvoru u Poreču. Policija ih je uhitila, sprovela i drugi dan ujutro pustila. Vratili su se u Bjelovar, posudili nekoliko stotina kuna i došli autostopom u Opatiju.

Tu su provodili vrijeme u igračnicama te u jednoj od njih, "Madoni", 30. travnja uočili talijanske turistice u dobi od 70, 71 i 75 godina. Kad su se vraćale u hotel nakon ponoći, pratili su ih i napali na stubištu hotela "Imperiala" te im oteli ukupno vrijednosti 15.000 kuna u novcu, zlatnini i mobitelima.

Napadači su ih pri pljački odgurnuli, pri čemu je najgore prošla 71-godišnja Bruna Falezza koja je udarila glavom u stubu i zadobila nagnječenje mozga. Zapala je u komu i od tad se nalazila u Jedinici intenzivnog liječenja u riječkom KBC-u gdje je 10. travnja preminula.

Bijelić je izvijestio da su mladići već poznati u policiji zbog imovinskih kažnjivih djela i zlouporabe lakših droga.

Zamjenik načelnika PU-a Tomislav Dizdar rekao je da su u otkrivanju tog djela osim Primorsko-goranske sudjelovale još Istarska, Zagrebačka i Bjelovarsko-bilogorska policijska uprava te Sektor kriminalističke policije pri središnjici MUP-a. Podsjetio je da je isti dan kad je počinjeno razbojstvo, primorsko-goranska Policijska uprava utemeljila poseban tim kriminalista za otkrivanje počinitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙