FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WELLINGTON - Za zadnji opušak cigarete koji je popušen u jednom novozeladnskom baru prije nego što su u prosincu lani uvedeni strogi antipušački zakoni ponuđeno je više od sedam tisuća novozelandskih dolara (preko pet tisuća američkih dolara) na internet aukciji, objavile su australske novine. Opušak crvenog Marlbora postavljen je u pleksiglas na drvenom stalku sa plaketom kojom se potvrđuje da je riječ o "posljednjoj cigareti službeno popušenoj u Malt restoranu i baru u 11.59 sati poslijepodne 9. prosinca 2004.". Tri potencijalna kupca dominirala su nadmetanjem za opušak, a Mike O'Donnell s internet aukcijske stranice TradeMe kazao je da je opušak originalni aukcijski predmet, te da su ponude dane na stranici pravno utemeljene.

BUDIMPEŠTA - Samoproglašeni potomci hunskog vođe Atile, poznatog u 5. stoljeću kao "bič Božji", mogli bi dobiti status etničke manjine u Mađarskoj nakon što su prikupili dovoljan broj potpisa u peticiji. Kako bi neka etnička skupina u Mađarskoj službeno dobila status etničke manjine mora dokazati da je u Mađarskoj živjela duže od 100 godina te prikupiti 1000 potpisa. Suvremeni mađarski Huni kažu da su se uvelike udaljili od starog imidža Huna koji siluju i pljačkaju iz doba kada su pustošili Europom. "Današnji su Huni miroljubivi i ljubazni... mi nemamo ništa s krvoprolićem ili lukovima i strijelama", rekao je Gyorgy Kisfaludy koji sebe naziva visokim svećenikom Huna. Kisfaludy kaže da u Mađarskoj i izvan njezinih granica živi 100.000 Huna.

SANTA MARIA - Sudski proces protiv Michaela Jacksona, kojemu se sudi zbog navodnog seksualnog zlostavljanja 13-godišnjaka, nastavljen je ovoga tjedna novim svjedočenjima protiv pjevača, posebice majke nekadašnje navodne žrtve u događajima iz 1993. godine. June Chandler, Azijatkinja od 40-ak godina, je na sudu u Santa Mariji izjavila da je njezin sin nekoliko puta "spavao u sobi Michaela Jacksona". Godine 1993. njezin je sin pokrenuo proces protiv pjevača zbog seksualnog zlostavljanja. Postupak nikad nije priveden kraju jer su adolescent i njegova obitelj sklopili sporazum s pjevačem i dobili dvadesetak milijuna dolara. Danas 25-godišnji mladić živi s ocem, zamjerajući majci da ga je prečesto ostavljala samog s Jacksonom.

LONDON - Kylie Minogue, Coldplay i White Stripes među najpoznatijim su izvođačima koji će nastupiti na ovogodišnjem glazbenom festivalu u Glastonburyju, objavili su u ponedjeljak organizatori. Na trodnevnom festivalu nastupit će i Bloc Party, Fatboy Slim te Echo And The Bunnymen. Gotovo 112.000 ulaznica za festival koji se održava od 24. do 26. lipnja već je prodano, a organizatori najavljuju stroge mjere osiguranja. Festival će zbog zabrane noćne buke organizirati i tzv. "tihi disco". Umjesto glasne glazbe preko razglasa, tisuće partijanera na festivalu na otvorenom dobit će nakon ponoći bežične slušalice preko kojih će moći uživati u glazbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙